profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks pārtrauc Ožjē dominanci un iegūst balvu nominācijā 'Gada labākais rallija pilots'

Go4speed 11.12.2019 - 11:58 Tanaks pārtrauc Ožjē dominanci un iegūst balvu nominācijā 'Gada labākais rallija pilots'
Ots Tanaks. Foto: Motorsport Images

Londonā aizvadīta ''Autosport Awards'' balvu pasniegšanas ceremonija, kur fani, eksperti un žurnālisti pēc īpaša balsojuma varēja izvēlēties labākos vairākās nominācijās.

Septīto reizi par ''Starptautisko sacensību labāko braucēju'' tika atzīts seškārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons, kamēr sesto reizi pēc kārtas par gada sacīkšu mašīnu atzīta Hamiltona ''Mercedes'' komandas ''Mercedes AMG F1 W10 EQ Power+'' formula.

Tikmēr par gada labāko rallija braucēju tika atzīts igaunis Ots Tanaks, kurš šogad pirmo reizi karjerā kļuva par pasaules rallija čempionu. Līdz šim šajā nominācijā sešus gadus pēc kārtas bija uzvarējis Sebastjans Ožjē, bet iepriekš septiņas reizes šo balvu ieguva Sebastjans Lēbs.


Foto: Federico Protti

Šīs sezonas 13 rallijos Tanaks spēja uzvarēt sešos posos, tādējādi kļūstot par čempionu. ''Man šis apbalvojums ir ļoti īpašs, jo aizvadījām labu sezonu un sasniedzām savu dzīves mērķi,'' tā Ots Tanaks, kuram balvu pasniedza 1981.gada WRC čempions un četrkārtējais Dakaras rallija čempions Ari Vatanens.

Par gada labāko rallija mašīnu tika nosaukta ''Toyota Yaris WRC''. Kā pēc balvas saņemšanas smejot paziņoja ''Toyota'' tehniskais direktors Toms Fovlers, tad ''15 gadus centāmies apturēt Sebastjanus (Lēbu un Ožjē) no WRC titulu izcīnīšanas, bet tagad ar nepacietību gaidām, kad varēsim sākt strādāt kopā ar Ožjē.''

Jāpiebilst, ka Tanaks aizvadītās WRC sezonas balsojumā ceturto gadu pēc kārtas tika nosaukts par ''Gada pilotu WRC rallijā''.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png