profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Toyota prezidents: Pēc sarunas ar Latvalu pieņēmu lēmumu atgriezties WRC

Go4speed 28.11.2019 - 00:09 Toyota prezidents: Pēc sarunas ar Latvalu pieņēmu lēmumu atgriezties WRC
Akio Tojoda, Jari Mati Latvala un Tomijs Makinens

Jau ziņojām, ka Toyota komanda trešdien paziņoja, ka tās sastāvā 2020.gadā startēs Sebastjans Ožjē, Elfins Evans un Kalle Rovanpera. Ja Ots Tanaks pārgāja uz Hyundai vienību, tad šobrīd bez darba ir Kriss Mīke un Jari Mati Latvala.

Paziņojot jauno komandas sastāvu, Toyota komandas prezidents pateicās visiem šīs sezonas Toyota pilotiem, taču īpašus vārdus  viņš veltīja somu pilotam Latvalam.

''Kad 2014. gadā pirmo reizi apmeklēju Somijas WRC, Toyota vēl nebija izlēmusi atgriezties WRC. Biju satraukts, jo tas bija mans pirmais WRC apmeklējums, un es stāvēju viesnīcas vestibilā, lai klātienē redzētu pilotus. Jari-Matti Latvala, kurš tobrīd bija VW pilots, bija pirmais braucējs, kurš ieradās. Kad es ar viņu satraukti sasveicinājos, Latvala laipni pasveicināji mani. Tērzējot ar mani, viņš atpazini mani kā kādu personu no Toyota. Pēc tam viņš priecīgi ar mani sāki runāt par savu Toyota Corolla un Toyota Celica. Šis bija tas brīdis, kad pieņēmu lēmumu atgriezties WRC. Mums vajadzēja atgriezties WRC, kad šāds braucējs atceras Toyota. Varētu teikt, ka, ja neredzētu tik draudzīgu VW braucēju, tad varbūt Toyota tagad nebūtu WRC,'' stāsta Akio Tojoda.


''Kad pēc diviem gadiem dzirdēju, ka viņš kļūs par mūsu komandas pilotu, mani tas ļoti aizkustināja. Godīgi sakot, tajā gadā necerēju, ka spēsim uzvarēt jau pirmajā sezonā. Mērķis bija gada laikā kāpt uz goda pjedestāla. Taču Latvala Toyota komandu jau Montekarlo WRC aizveda līdz pjedestālam, bet Zviedrijas WRC viņš mūs aizveda līdz uzvarai. Tā bija sapņu pieredze.''

''Zinu, ka tu fano par savu Corolla un Celica, tāpēc ticu, ka tu arī turpmāk būsi Toyota atbalstītājs. Paliekam uz sakariem,'' nobeidz Tojoda.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png