profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks veic ziedojumu ugunsdzēsējiem, WRC komandas ziedo pārtiku

Go4speed 13.11.2019 - 10:00 Tanaks veic ziedojumu ugunsdzēsējiem, WRC komandas ziedo pārtiku
Foto: No sportistu personīgā arhīva

Jau ziņojām, ka pēc nopietniem un traģiskajiem meža ugunsgrēkiem, kas šobrīd plosās rallija reģionā un Jaundienvidvelsas apkārtnē, Austrālijas WRC rallija organizatori otrdien pieņēma lēmumu atcelt šajās brīvdienās gaidāmo Austrālijas WRC ralliju. Ja iepriekš tika ziņots par vairāk nekā 120 atsevišķiem meža ugunsgrēkiem, tad pēc jaunākās informācijas to skaits pieaudzis līdz 150. Austrālijas varas iestādes šos masveida ugunsgrēkus, kuros vairāki cilvēki ir zaudējuši dzīvības, bet tūkstošiem  palikuši bez mājām, nodēvējuši par katastrofāliem.


Foto: ABC

''Manas domas šobrīd ir ar visiem tiem, kuri ir cietuši, un ar viņu mīļajiem Jaundienvidvelsas iedzīvotājiem, kurus ir skāruši šie briesmīgie ugunsgrēki. Tā kā mans tēvs ir ugunsdzēsējs, zinu, cik bīstams un grūts ir viņu darbs. Gribu izteikt visdziļāko cieņu ugunsdzēsējiem un brīvprātīgajiem, kuri mūs sargā un tur drošībā. Tieši tāpēc nolēmu veikt ziedojumu Jaundienvidvelsas lauku ugunsdzēsības dienestam. Ceru, ka šī katastrofa drīz beigsies. Vēlos mudināt visus, kas vēlas viņus atbalstīt, veikt ziedojumus,'' saka Ots Tanaks.

''Atcelt šo ralliju bija vienīgais pareizais lēmums, un mēs to atbalstām. Protams, komanda devās uz Austrāliju, lai cīnītos par ražotāju kausu, taču šajos briesmīgajos apstākļos mēs par to vispār neesam domājuši. Mūsu domas šobrīd ir ar tiem, kurus šī nelaime ir skārusi. Šie ir vissvarīgākie apsvērumi, daudz svarīgāki par jebkuru ralliju, tāpēc mēs arī nevēlējāmies, lai tas turpinātos. Gribam palīdzēt šai situācijai jebkādā veidā, kā varam. Ceram, ka cilvēku dzīves pēc iespējas ātrāk atgriezīsies kaut kādā normālā līmenī,'' saka Tomijs Makinens.


Foto: No sportistu personīgā arhīva

Tāpat zināms, ka komandas visus savus pārtiku krājumus, kas bija paredzēti rallijam, nolēma ziedot vietējām kopienām. ''Bija lieliski apmeklēt Lauku ugunsdzēsības dienesta vadības centru. Mēs tikāmies ar dažām ugunsgrēku skartajām ģimenēm, kā arī katra komanda nolēma ziedot savus pārtikas krājumus vietējām kopienām. Cepuri nost ugunsdzēsēju priekšā, kuri atdod visu un turpina cīņu ar uguni,'' saka Tjerī Noivils.

''Īsti varoņi. Ugunsdzēsēji, vietējās kopienas, brīvprātīgie. Visi ir bijuši tik drosmīgi, ejot cauri šīm briesmu lietām. Bija liels gods tikties ar dažiem no viņiem,'' tā Jari Mati-Latvala.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png