profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Oļegs Gross: Nekad neesmu zaudējis ticību Tanakam, arī tad, kad viņš tika atstāts malā

Go4speed 30.10.2019 - 12:49 Oļegs Gross: Nekad neesmu zaudējis ticību Tanakam, arī tad, kad viņš tika atstāts malā
Oļegs Gross un Ots Tanaks. Foto: Andres Putting

Pasaules rallija čempiona Ota Tanaka sasniegumi nebūtu iespējami bez viņa lielākā atbalstītāja Oļega Grosa. Lai arī cik Tanakam ir klājies grūti, viņam vienmēr līdzās bija Gross, kurš palīdzēja Otam, cik vien bija viņa spēkos.

Jāatgādina, ka 2013.gadā Oļegs nolēma pārdot sava dēla ''Ford Focus WRC'' mašīnu, lai palīdzētu Tanakam. ''Mums jaunajiem talantiem jādod iespēja. Bez šaubām, šobrīd Igaunijas labākais rallija braucējs ir Tanaks,'' 2013.gadā teica Oļegs Gross.


Foto: Andres Putting

''Jā, tā ir daļa no taisnības, ka auto tiek pārdots ar domu palīdzēt Tanakam. Šobrīd nevaru komentēt, vai visa summa tiks novirzīta Tanaka rallija programmai. Šeit nebija ilgi jādomā, lai palīdzētu viņam, jo gribu un ceru, ka viņš sevi pierādīs nākamajā rallija sezonā. Viņam tika dota šāda iespēja un, ja man ir iespēja ar kaut ko palīdzēt, tad esmu gatavs to darīt,'' tā pirms pāris gadiem teica Georgs Gross.

Tagad, kad Tanaks kļuvis par čempionu, Oļegs ir ļoti priecīgs, ka ieguldītās pūles un līdzekļi ir atmaksājušies. ''Pēdējos gados 90% cilvēku vairs nešaubījās, ka Ots kļūs par WRC čempionu. Iepriekšējos gados viņa attīstība notika kā pa kalniem augšā un lejā, taču viņam vienmēr ir bijis kaujiniecisks gars un spējas, kuras viņā redzēju jau ilgu gadu laikā, arī tad, kad viņam neklājās viegli un kad viņš tika atstāts malā (pēc 2012.gada sezonas, kad Tanaks daudz avarēja un izstājās, 2013.gadu viņš bija spiests izlaist). Varu apgalvot jums, ka nekad neesmu zaudējis ticību viņam,'' saka Oļegs Gross.


Foto: Andres Putting

Jautāts, kādas bija Grosa emocijas pēc finiša, igaunis atklāj, ka ''pirmās emocijas parādījās jau pēc ''Power Stage” pirmās laika ņemšanas vietas, kad bija skaidrs, ka tur kaut kam ir jāsanāk. Lai arī risks bija liels, man bija sajūta, ka viss beigsies labi. Lai arī zinām, cik ļoti spējīgs ir Ots, jāsaprot, ka rallijs ir tāda lieta, kur jebkurā brīdī var notikt jebkas, tāpēc, redzot laikus, nevarējām sist pie krūtīm, ka viss ir labi. Taču šī sajūta, ka viss būs labi, pastiprinājās ar katru sekundi. Kad tas viss beidzās, bija milzīga gandarījuma sajūta. Viņš parādīja augstāko klasi. Viņš bija satriecošs.''


Marko Martins, Urmo Āva un Georgs Gross visi ir palīdzējuši Tanakam. Foto: Mati Hiis

Uz jautājumu, vai viņš zināja, kā Ots plāno braukt ''Power Stage'' posmā, Gross piebilda, ka “Man ar par to daudzi jautāja. Teicu, ko domāju, jo uzskatīju, ka Ots ies uz pilnu, lai paņemtu maksimālo punktu skaitu. Viņš nav tāds, kurš šņukstēs un neriskēs. Tāds ir mūsu Ots. Viņš devās uz pēdējo posmu ar lielu pārliecību, kur pierādīja, cik daudz viņam ir rezerves,” nobeidz Gross, kurš atklāja, ka zinot, kurā komandā karjeru turpinās Tanaks, taču šobrīd viņš to nav pilnvarots teikt.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png