profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēbs kļūst par Spānijas WRC līderi, Tanaks vēl tuvāk pietuvojas čempiontitulam

Go4speed 25.10.2019 - 19:14 Lēbs kļūst par Spānijas WRC līderi, Tanaks vēl tuvāk pietuvojas čempiontitulam
Sebastjans Lēbs

Aizvadīta Spānijas WRC rallija pirmā diena, kurā sportistiem bija jāveic seši ātrumposmi. Jāatzīmē, ka visos posmos trases malā ar karogiem bija ļoti daudz igauņu atbalstītāji.

Atgādināsim, ka Ots Tanaks Spānijas WRC laikā var kļūt par pirmo igauņu autosportistu, kurš izcīna pasaules rallija čempiontitulu. Šobrīd kopvērtējumā Tanaka pārsvars pār Sebastjanu Ožjē ir 28 punkti, bet pavisam kopā uz galda ir likti maksimums 60 punkti. Trešais ir Tjerī Noivils, kura kontā ir 199 punkti jeb par 41 punktu mazāk nekā Tanakam. Lai Noivils iesaistītos cīņā par titulu, viņam šajā rallijā ir jāapsteidz Tanaks par 12 punktiem, ko viņš šosezon ir spējis izdarīt tikai vienu reizi – Argentīnas rallijā. Tikmēr, lai Tanaks kļūtu par čempionu, viņam Spānijā jāizcīna par diviem punktiem vairāk nekā Ožjē.


Foto: @OfficialWRC

Ralliju ar ātrāko laiku iesāka Sebastjans Ožjē, taču otrā posma startā sportista automašīnai pazuda stūres pastiprinātājs, un Ožjē zaudēja daudz laika, pēc pirmajiem trīs posmiem ieņemot vien 28.vietu, līderim zaudējot trīs minūtes un 36 sekundes.

Otrajā posmā ātrākais bija Tjerī Noivils, bet trešajā 38 kilometrus garajā posmā nepārspēts palika Sebastjans Lēbs, kurš vienīgais izvēlējās pirmos trīs posmus veikt ar cietā sastāva riepām.

Līdz ar to pēc pirmajiem trīs posmiem līderis bija Dani Sordo, kuram sekoja Noivils (+1.0) un Ots Tanaks (+7.5). Pēc servisa parka ātri turpināja būt Hyundai braucēji, kur ātrākos laikus uzrādīja Sordo un Lēbs (no WRC braucējiem abi startēja kā beidzamie, izmantojot tīrāku ceļu). Pēc piektā posma pirmās trīs vietas ieņēma jau Hyundai braucēji, kamēr izstāšanos tehnisku iemeslu dēļ piedzīvoja Esapeka Lapi.


Foto: @TGR_WRC

Dienas noslēdzošajā 38 kilometrus garajā posmā vēlreiz neapturams bija Lēbs, kurš par nepilnām deviņām sekundēm apsteidza Mīki, tādējādi pārņemot vadību rallijā. Otrais pēc pirmās dienas ir Noivils, bet trešais – Sordo. Līdz ar to perfekta pirmā diena Hyundai vienībai, kur tās visi trīs piloti ieņem pirmās trīs vietas. Atgādināsim, ka ražotāju kausā Hyundai par astoņiem punktiem ir priekšā Toyota vienībai. Tanaks pēc pirmās dienas ir piektais.

Starp R5 automašīnām līderis ir Mads Ostbergs, kuram arī pirmā vieta WRC 2 Pro klasē, par 41 sekundi apsteidzot Kalli Rovanperu, kurš atzina, ka šī esot bijusi ļoti slikta diena, lai arī sportists esot centies braukt maksimāli ātri. WRC2 klasē līderis ir Luis Pjērs Lubērs, kamēr Nikolajs Grjazins ieņem piekto vietu, franču pilotam zaudējot 33 sekundes.

Rezultāti:


Rezultāti RC2 klasē:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png