profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

P.Solbergs: Lielisks noslēgums labam stāstam, bet man vēl ir daži sapņi

Go4speed 08.10.2019 - 11:58 P.Solbergs: Lielisks noslēgums labam stāstam, bet man vēl ir daži sapņi
Rallija leģendas - Fils Mils un Peters Solbergs. Foto: Honza Fronek

Savu noslēdzošo pasaules rallija čempionāta (WRC) posmu svētdien aizvadīja Peters Solbergs, kurā titulētais norvēģis izcīnīja 10.vietu absolūti un uzvaru WRC2 klasē. Šajā rallijā Solbergs startēja ar savu ilggadējo stūrmani Filu Milsu, ar kuru pēdējo reizi kopā tika braukts 2014.gadā.

Foto: Honza Fronek

''Šis rallijs bija ļoti jautrs. Ceturtdienas nakts, pēc kuras ieņēmu trešo vietu absolūti, bija diezgan satriecoša. Gan man, gan Filam un visai komandai bija apbrīnojams prieks. Pirms šī rallija mums bija dažādas domas, kā mēs brauksim un izbaudīsim šo ralliju. Šis bija citādāks rallijs, salīdzinot ar iepriekšējiem. Fils stenogrammu lasīja perfekti. Viņam ir seksīga balss. Bet, lai to visu dabūtu iekšā manā galvā, tas prasīja daudz laika. Ir vairāk jābrauc, lai uzreiz varētu braukt ātri,'' preses konferencē teica Peters Solbergs, kurš piebilda, ka ar katru brīdi viņš varēju kāpināt tempu, kas arī izdevās, tāpēc viņš spēja uzrādīt līdzīgus laikus ar saviem konkurentiem un noturēt tos aiz muguras.

Uz jautājumu, vai ekipāžai bija kāds bīstams moments, Solbergs atzina, ka nebija, uz ko iejaucās stūrmanis, atzīstot, ka viens bīstams moments esot gan bijis. Taču Solbergs piebilda: ''Tas tu tā domā. Man tas nebija bīstams moments. Bija neliela sānslīde ar tavu pusi.''

Foto: No sportista privātā arhīva

Uz jautājumu, kādas ir sportista sajūtas beidzot savu lielisko ceļojumu, Solbergs turpināja: ''Viss gads bija perfekts. Mans pirmais rallijs šeit bija 2002.gadā un uzvarēt šajā nedēļas nogalē WRC2 klasē – lielisks noslēgums labam stāstam. Tagad varu darīt visu, ko vēlos. Varu spēlēties, izklaidēties un darīt citas lietas. Man ir daži sapņi.”

Jautāts, kas tie par sapņiem, Solbergs piebilda ''WRC čempionātam, kas turpina augt un kļūt lielāks, grib dot visu to labāko. Gribu palīdzēt sportam nākotnē,'' saka Solbergs.


Foto: No sportista privātā arhīva

Jāpiebilst, ka pēc rallija un rallija laikā vairāki sportisti steidza izmantot izdevību un nobildēties ar Peteru Solbergu, kurš pēc finiša uz goda pjedestāla pasniedza īpašas balvas M-Sport bosam Malkolmam Vilsonam un bijušajam Subaru rallija komandas vadītājam Deividam Ričardsam.


Solbergs un Mads Ostbergs

Savas karjeras laikā Solbergs piedalījās 190 WRC rallijos, tajos spējot izcīnīt 13 uzvaras (52 goda pjedestāli), kā arī 2003.gadā norvēģis izcīnīja savu vienīgo WRC čempiontitulu.

Solberga intervija pēc noslēdzošā WRC ātrumposma:


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png