profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Velsas WRC sīvā cīņā līderis Tanaks, Latvalam avārija (VIDEO)

Go4speed 04.10.2019 - 22:44 Velsas WRC sīvā cīņā līderis Tanaks, Latvalam avārija (VIDEO)
Ots Tanaks

Velsas WRC rallijā aizvadīta pirmā diena. Kā jau tas tika prognozēts, rallijs visus dalībniekus sagaidīja ar spēcīgu lietu, kas lija visu rīta ekciju.

Dienu ar ātrāko laiku sāka Elfins Evans, kuram tikai pussekundi zaudēja Krise Mīke. Nākamajā posmā ātrāko laiku uzrādīja Ots Tanaks, kamēr Evans kādā no līkumiem izbrauca par plašu un sabojāja auto aizmuguri, tādējādi zaudējot 43 sekundes un kopvērtējumā atkrītot uz 12.vietu. Ceturtā posma garums bija gandrīz 20 kilometri, un visātrāk šo posmu veica Jari-Mati Latvala. Jāpiebilst, ka pirmo no piektās vietas šajā slidenajā un bīstamajā posmā šķīra tikai 0,9 sekundes. Lai arī sportistiem bija jāveic vēl piektais ātrumposms, tas pēc vienpadsmit nobraukušām mašīnām tika atcelts, jo skatītāji neievēroja drošības prasības.


Foto: Citroen Racing

Līdz ar to pēc rīta sekcijas ātrākais bija Kris Mīke, kuram sešas sekundes zaudē Tjerī Noivils. 6,2 sekundes atpalika Latvala, bet 6,8 sekundes zaudēja Tanaks.

WRC2 Pro klasē līderis pēc pirmā apļa bija Kalle Rovanpera, kuram 6,8 sekundes zaudēja Mads Ostbergs, tikmēr WRC2 klasē līderis bija francūzis Luis-Pjērs Lubē, kuram 23 sekundes zaudēja Peters Solbergs. Neveiksmīgi rallijs iesākās Oliveram Solbergam, kurš tehnisku iemeslu dēļ bija spiests izstāties jau pirmajā ātrumposmā. Jāpiebilst, ka starp visām R5 mašīnām RC2 klasē piektais pēc rīta sekcijas bija Nikolajs Grjazins, kurš tobrīd Rovanperam zaudēja 41 sekundi.


Nikolajs Grjazins

Pēc servisa parka turpinājās sīvas cīņas starp līderiem, kur dienas beigās ātrākais bija Ots Tanaks. Tikai 3,4 sekundes viņam zaudē Ožjē, bet 3,6 sekundes atpaliek Mīke. Ceturtais ir Noivils, kurš atpaliek 8,4 sekundes. Neveiksmīga otrā sekcija bija Esapekam Lapi un Latvalam, kur abi avarēja un izstājās.

WRC2 Pro klasē līderis ir Jans Kopeckis, bet 7,5 sekundes viņam zaudē Rovanpera, kurš devītajā posmā pārsita riteni un zaudēja minūti un 15 sekundes. WRC2 klasē līderis ir Lubē, kuram 36 sekundes zaudē P.Solbergs. RC2 klasē augsto ceturto vietu starp visām R5 klases mašīnām ieņem Nikolajs Grjazins.

Sestdien sportistiem būs jāveic septiņi posmi (151 km) bez servisa parka.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png