profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Velsas WRC treniņos ātrākais Mīke, Latvijas rallija čempioni ātrākie RC2 klasē

Go4speed 03.10.2019 - 14:56 Velsas WRC treniņos ātrākais Mīke, Latvijas rallija čempioni ātrākie RC2 klasē
Kriss Mīke

Ar Shakedown posmu startējis Velsas WRC rallijs, kas šogad solās būt īpaši smags. Pierakstot trasi, sportisti saskārās ar gandrīz visiem iespējamajiem laikapstākļiem – lietu, sauli, miglu, stipru vēju. Arī rallija laikā sinoptiķi sola spēcīgu lietu, kas apstākļus sportistiem padarīs ļoti sarežģītus. Lai arī nesen vēl tika ziņots par iespējamu vētru, prognozes tomēr liecina, ka vētra nebūs, bet stiprs vējš gan vietām varot uzpūst.


Foto: Citroen Racing

4,9 kilometrus garajā posmā ātrāko laiku uzrādīja Kris Mīke, kurš, tāpat kā vairums citu līderu, savu ātrāko laiku uzrādīja otrajā braucienā. 1,1 sekundi viņam zaudēja mājinieks Elfins Evans, kuram šis ir atgriešanās rallijs pēc Rally Estonia gūtās mugura traumas. Trešais ātrākais laiks Sebastjanam Ožjē, kurš atzina, ka šajās brīvdienās darīs visu, lai izcīnītu uzvaru.


Foto: Skoda Motorsport

RC2 klasē ātrākais bija Kalle Rovanpera, kuram 0,6 sekundes zaudēja Olivers Solbergs, kuram šī ir debijas Velsas WRC. Jāatzīmē, ka abi šie sportisti ir bijušie Latvijas rallija čempioni. Trešā vieta Madsam Ostbergam. Piektajā vietā ierindojās Peters Solbergs, kurš Rovanperam zaudēja 3,3 sekundes. Tikmēr WRC pilots Heidons Padonds, kurš brauc ar M-Sport komandas Ford Fiesta R5 MK2’’, ieņēma septīto vietu.


Olivers Solbergs

Kā atzina visi vadošie šīs klases braucēji, tad viņi ar nepacietību gaida šī posma startu, jo šogad šajā klasē esot ļoti sīva konkurence. 13.vietā finišēja Grjazins, kurš šoreiz nestartē WRC2 ieskaitē, tāpēc viņam Shakedown posms bija jāveic pēc tam, kad savus braucienus veica WRC2 un WRC2 Pro klases braucēji. Kā pirms starta atzina viņa stūrmanis, tad viņiem savs brauciens bija jāveic jau pa špūrēm, tāpēc ekipāža veica tikai divus braucienus ar cietā sastāva riepām.

Pirmā ātrumposma starts tiks dots jau ceturtdienas vakarā, bet īstā cīņa sāksies piektdien (120 km). Pavisam kopā sportistiem būs jāveic 22 ātrumposmi.

Visvairāk uzvaru šajā rallijā izcīnījis Sebastjans Ožjē (5), kurš šeit triumfēja pērn. 2017.gadā šeit uzvarēja Elfins Evans.

Atgādināsim, ka kopvērtējumā līderis joprojām ir Ots Tanaks (210), kuram seko Ožjē (193) un Noivils (180).

PROGNOŽU SPĒLE

Shakedown rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png