profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Gandrīz izgāžas Olivera Solberga sapnis par startu kopā ar tēvu Velsas WRC

Go4speed 01.10.2019 - 20:08 Gandrīz izgāžas Olivera Solberga sapnis par startu kopā ar tēvu Velsas WRC
Foto: No sportista personīgā arhīva

Šī gada Velsas WRC rallijs, kas notiks no 3.-6.oktobrim, būs īpašs rallijs Solbergu ģimenei – debiju Velsas rallijā piedzīvos Olivers, kamēr viņa tēvam, rallija leģendai Peteram Solbergam, šis būs pēdējais profesionālais rallijs karjerā. Abi sportisti brauks ar ''Volkswagen Polo GTI R5'' automašīnām.

Pirms 18 gadiem Peters Solbergs cīnījās par uzvaru Jaunzēlandes rallijā, kamēr planētas otrā pusē, nedaudz ātrāk, kā bija plānots, piedzima viņa dēls Olivers. Šajās brīvdienās pirmo reizi abi Solbergi ar vienādām automašīnām startēs Velsas WRC rallijā, kur Peteram šis būs noslēdzošais rallijs WRC, bet Oliveram – pirmais.

Pagājušais un šis gads Oliveram izvērties ļoti veiksmīgs, jo pilots spējis kļūt par Latvijas čempionu, kļuva par jaunāko Eiropas rallija čempionāta pilotu, kurš uzvarējis ERČ. Tāpat Olivers spēja uzvarēt arī Igaunijas un ASV rallijos.

Taču, kā atklāja Olivers Solbergs, šis īpašais rallijs Solbergiem varēja arī nenotikt. Kā zināms, Velsas WRC var startēt tikai ar automobiļu vadītāju apliecību. 23.septembrī Oliveram apritēja 18 gadi, un sportists uzreiz devās kārtot eksāmenus, lai iegūtu vadītāju apliecību.


Solbergs testos. Foto: Neil James

''Teorija bija ļoti viltīga. Man tā nepatika. Nakti pirms eksāmena ļoti intensīvi mācījos. Nopietni. Kad man palika 18 gadi, visu nakti savā guļamistabā atkārtoju teoriju. Bet, diemžēl, es to nenoliku... Man bija viens jautājums nepareizs. Ja godīgi, biju iznīcināts. Man izjuka visa pasaule. Tas notika otrdien (18 gadi sportistam apritēja pirmdienā),'' atklāj Olivers Solbergs.

''Trešdien aizritēja braukšanas eksāmens, kuru es noliku, un pēc tam man atļāva vēlreiz pārlikt teoriju. Un... es to nokārtoju! 24 stundu laikā no zemākā punkta, domājot, ka mans sapnis ir beidzies (sapnis startēt kopā ar Peteru Solbergu), tiku līdz virsotnei. Šogad braucu ļoti daudz, kur izcīnīju vairākas uzvaras, bet sekoja liels spiediens. Teorijas pārbaudījums bija liels spiediens. Kad to liku otrajā reizē, tad trīcēju. Taču tagad tā ir vēsture. Es to nokārtoju. Un tagad mana ģimene var izbaudīt šo īpašo, īpašo ralliju. Nevaru sagaidīt.''

''Ko es varu pateikt? Es arī nevaru sagaidīt šī rallija startu,'' saka Peters Solbergs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png