profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks turpina dominēt un Vācijas WRC izcīna piekto uzvaru šosezon

Go4speed 25.08.2019 - 15:29 Tanaks turpina dominēt un Vācijas WRC izcīna piekto uzvaru šosezon
Ots Tanaks. Foto: TGR WRC

Par Vācijas WRC rallija uzvarētāju svētdien kļuva igaunis Ots Tanaks, kuram šī Vācijas WRC rallijā ir trešā uzvara pēc kārtas. Otro un trešo vietu izcīnīja pārējie Toyota braucēji - Kriss Mīke un Jari Mati Latvala, tādējādi nodrošinot Toyota komandai vēsturisku panākumu.

Otrā diena neveiksmīga bija Tjerī Noivilam un Sebastjanam Ožjē, kuri tobrīd ieņēma otro un trešo vietu. Vispirms Noivils pārsita riteni, bet vēlāk tas pats atgadījās Ožjē, kuri kopvērtējumā atkrita attiecīgi uz piekto un astoto vietu. Tikmēr pirmās trīs vietas pēc trešās dienas ieņēma Toyota braucēji.


Foto: Hyundai Motorsport

Rallija noslēdzošajā dienā Toyota braucēji nosargāja savu pārsvaru un izcīnīja Toyota komandai pirmās trīs vietas. Uzvara Tanakam, otrais Mīke (pirmais pjedestāls šogad), bet trešais - Latvala. Noivilam ceturtā vieta, bet Ožjē - septītā. Jāatzīmē, ka Ožjē šajā rallijā, tāpat kā iepriekšējos, bija neapmierināts ar auto, atzīstot, ka viņš brauc uz maksimumu, bet auto neļauj viņam cīnīties par augstākajām vietām. "Neko nevaru izdarīt. Ātrumposms bija labs, bet es nevaru braukt ar šo mašīnu," pēc 17.posma teica Ožjē.

Jāpiebilst, ka pēc finiša Dani Sordo un Esapeka Lapi noslēdzošajā laika kontrolē apzināti iebrauca par vēlu, par to saņemot sodu, kas tādējādi kopvērtējumā par vienu vietu augstāk ļāva pakāpties Noivilam un Ožjē.


Foto: Skoda Motorsport

WRC 2 Pro klasē triumfēja Jans Kopeckis, aiz sevis atstājot Eriku Kamillī un Kalli Rovanperu. Jāpiebilst, ka Rovanpera ilgu laiku bija līderis, taču sestdien sportists pieļāva divas kļūdas, zaudējot pirmo vietu. WRC2 klasē uzvarēja Fabians Kreims, bet piektais - Nikolajs Grjazins.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png