profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunija līksmo - Tanakam Somijā trešā uzvara četros pasaules rallija čempionāta posmos

Go4speed 04.08.2019 - 18:29 Igaunija līksmo - Tanakam Somijā trešā uzvara četros pasaules rallija čempionāta posmos
Foto: https://www.facebook.com/otttanakfanpage/

Tūkstošiem Igaunijas fanu priekšā svētdien Ots Tanaks svinēja savu trešo uzvaru pēdējos četros posmos, triumfējot Neste Rally Finland. Ots Tanaks apsteidza mājinieku Esapeka Lapi par 25,6 sekundēm, nodrošinot sev 22 punktu pārsvaru WRC kopvērtējumā par Sebastjanu Ožjē.

“Šī bija lieliska nedēļas nogale. Manuprāt, vasaras pārtraukums nāca īstajā laikā, jo es biju patiešām iznīcināts pēc Itālijas. Tagad mēs sasniedzām perfektu rezultātu, un mums ir jāturpina tādā pašā garā. Joprojām ir jāveic pieci ralliji, tāpēc priekšā ir liels darbs,” pēc finiša komentēja Tanaks.

Igaunijas fani. Foto: Go4speed

Tikmēr sestdienas rītā izstāšanos JWRC klasē, atrodoties piektajā pozīcijā, piedzīvoja Mārtiņš Sesks/Andris Mālnieks. “Neliela stenogrammas uztveres kļūda, neprecīzi izbraukts līkums un līkuma ārmalā akmens, pret kuru tika aizlauzts aizmugurējais ritenis. Diemžēl nav iespējams pilnvērtīgi braukt un turpināt cīņu,” tika vēstīts Martins Sesks Rally Facebook kontā.

Ekipāža svētdienas četrus ātrumposmus veica pēc Rally 2 sistēmas, parādot lielisku ātrumu. "Izbaudījām savu debiju pasaules vienā no sarežģītākajiem un ātrākajiem WRC rallijiem. Pilnīgi noteikti gribēsies te atgriezties, līdz galam nepadarīta darba sajūta, jo redzam, ka mēs varam!” pēc finiša vēstīja ekipāža.

Foto: Martins Sesks Rally

Trešais finišā bija Jari Mati Latvala, kurš 7,6 sekundes zaudēja Lapi un spēja atgūt tempu pēc pārdurtas aizmugurējās riepas. Mikelsens tikai par 2,7 sekundēm apsteidza čempionāta vicelīderi Sebastjanu Ožjē, kurš pēdējās divas rallija dienas cīnījās ar saauktēšanos.

Pārliecinošu uzvaru WRC2 PRO klasē izcīnīja Kalle Rovanpera, tuvāko sekotāju apsteidzot par nepilnām piecām minūtēm.

Foto: Grjazina auto aizmugures bojājumi otrajā rallija dienā. Līdzjutēju foto

Pēc avārijas Romā, ne bez piedzīvojumiem Somijas ralliju veica Nikolajs Grjazins. Kā atzina sportists, tad "šajos ceļos ir viegli nobraukt no ceļa pat nespiežot gāzi grīdā". Sestdien krievu sportistam izdevās pamatīgi apskādēt auto aizmuguri, tomēr ekipāža spēja turpināt ralliju un izcīnīt savu pirmo WRC 2 klases uzvaru, par 14 sekundēm apsteidzot mājinieku Jari Hutunenu.

Grjazina/Fedorova pirmā uzvara WRC2 klasē.

Somijas ralljs ir ātrākais visā WRC kalendārā. Gludie grants ceļi, kas vijas ap mežiem un ezeriem, milzīgie tramplīni un nepārredzamie pagriezieni pāri klintīm prasa vislielāko drosmi, kuru ar uzviju demonstrēja visi šī rallija dalībnieki.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png