profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Noivils kļūst par Somijas WRC rallija līderi, Sesks JWRC klasē ceturtais

Mārtiņš Jankovskis 01.08.2019 - 20:59 Noivils kļūst par Somijas WRC rallija līderi, Sesks JWRC klasē ceturtais
Foto: Hyundai Motorsport

Ar Shakedown posmu ceturtdien startēja Somijas WRC rallijs. Ceļš uz ralliju šo rindu autoram iesakās trešdien pēcpusdienā, lai ar pēdējo prāmi dotos uz Helsinkiem, bet tālāk veiktu vēl 300 kilometrus uz Shakedown posmu. Ceļā nācās secināt, ka gaisa temperatūra (starp Helsinkiem un Jiveskili) vienu brīdi bija tikai +2 grādi (pirms pāris dienām Somijā bija ap 30 grādiem), bet pie Shakedown posma piecos no rīta gaiss jau bija uzsilis līdz +7...

Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad 4,2 kilometrus garajā posmā bija ļoti daudz skatītāju, tāpēc vienu brīdi posms tika atcelts, jo skatītāji neņēma vērā tiesnešu norādījumus. Brīdī, kad drošības lietas tika sakārtotas un posms atsākās, nedaudz vēlāk posms tika vēlreiz apturēts, jo kādam skatītājam no rallija automašīnas akmens trāpīja pa aci. Beidzoties Shakedown posmam, kā pēdējos gados bieži sanācis, tika satikts Vitautas Švedas ar savu kompāniju, ar kuru īsumā tika apspriests no rīta redzētais.


Foto: McKlein Photography

Treniņos ātrākais bija Ots Tanaks, kuru, kā jau tas bija sagaidāms, atbalstīja daudz igauņu. 0,3 sekundes zaudēja Tjerī Noivils, bet 0,8 sekundes atpalika Kreigs Brīns. RC2 klasē jeb R5 ātrākais bija Kalle Rovanpera, kuram 0,6 sekundes zaudēja Eriks Pietarinens. Piektais ātrākais bija Nikolajs Grjazins (+2,4), kuram cieši sekoja Johans Kristofersons. Tikmēr JWRC klasē ātrākais bija Toms Kristensons, bet 12.vieta - Seskam/Mālniekam, kuri veica tikai divus braucienus. WRC2 klasē sestais ir Grjazins.

Ceturtdienas vakarā tika veikts pirmais Superspecial posms, kurā ātrākais bija Noivils. 0,7 sekundes viņam zaudēja Tanaks. JWRC klasē ceturtais ir Sesks.

Piektdien sportistiem būs jāveic desmit posmi.

Visi rezultāti ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png