profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Somijā startē 'rallija olimpiskās spēles'

Go4speed 31.07.2019 - 22:34 Somijā startē 'rallija olimpiskās spēles'
Tjerī NoivilsHonza Froněk

Ceturtdien ar treniņposmu startēs Somijas WRC rallijs, kurā šogad uz starta izies vairāk nekā 60 ekipāžas. Trīs dienās pilotiem būs jāveic 23 kilometri ar kopējo distanci 307 kilometri. Šis ir pasaules rallija čempionātā viens no gaidītākajiem posmiem jeb ''rallija olimpiskās spēles''. Šis ir rallijs, kurš komentārus neprasa - lieli ātrumi, iespaidīgi tramplīni un sānslīdes. Daudzi piloti, kuri iziet uz starta, atzīst, ka viņiem šajā posmā galvenais mērķis ir sasniegt finišu, jo rallijs ir ļoti prasīgs, kurš kļūdas nepiedod.

Prognozēt rallija uzvarētāju šajā posmā ir grūti, jo, piemēram, pēdējos četros gados uzvaras izcīnījuši četri dažādi piloti - Jari-Mati Latvala, Kriss Mīke, Esapeka Lapi un Ots Tanaks. Visvairāk uzvaru šeit ir izcīnījuši Markuss Gronholms un Hannu Mikola (pa septiņām), bet, piemēram, Sebastjans Lēbs un Sebastjans Ožjē šeit uzvarējuši attiecīgi trīs un vienu reizi.


Foto: Honza Froněk

Šogad par galveno favorītu uz uzvaru jāuzskata Ots Tanaks, kurš šeit uzvarēja pērn. Šobrīd igauņu pilots ir lieliskā formā - uzvara Čīlē un Portugālē, kā arī uzvara Rally Estonia. Protams, nedrīkst aizmirst Ožjē un Noivilu, kuri kopvērtējumā cieši seko Tanakam.

RC2 klasē uz starta izies 26 R5 automašīnas, kur galvenais favorīts būs Kalle Rovanpera. Vēl uz uzvaru noteikti pretendēs Eriks Pietarinens, Eriks Kamillī, Jari Hutunens u.c. Par Top 3 rezultātu noteikti var pacīnīties Nikolajs Grjazins, kurš, neskatoties uz avāriju Romas ERČ, šobrīd demonstrē ļoti labu sniegumu. WRC2 klasē līderis ir portugālis Benito Guerra (69), kuram seko Luis-Pjērs Lobē (51). Grjazins ar 38 punktiem ieņem piekto vietu. WRC2 Pro klasē līderis ir Kalle Rovanpera.


Foto: At World

Protams, latviešiem lielākā uzmanība tiks pievērsta JWRC klasē, kurā startēs Mārtiņš Sesks/Andris Mālnieks. Pavisam kopā šajā klasē uz starta izies 14 ekipāžas. Šobrīd kopvērtējumā līderis ir Jans Solans (71), kuram seko Toms Kristensons (62). Sesks ar 21 punktu ieņem septīto vietu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png