profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Autosport: Rovanpera nākamsezon WRC brauks 'Toyota' rūpnīcas komandas sastāvā

Go4speed 26.06.2019 - 23:57 Autosport: Rovanpera nākamsezon WRC brauks 'Toyota' rūpnīcas komandas sastāvā
Kalle Rovanpera. Foto: Motorsport.com

Kā ziņo prestižais autosporta portāls Autosport.com, tad soms Kalle Rovanpera nākamsezon, visticamāk, WRC čempionātā pārstāvēs ''Toyota'' rūpnīcas komandu, tādējādi kļūstot par jaunāko pilotu vēsturē, kurš startēs WRC rūpnīcas komandā.

Visas iesaistītās puses šobrīd plašākus komentārus gan nesniedz, taču Rovanperas menedžeris Timo Joki atzina, ka šī brīža WRC2 Pro klases līderis ir gatavs spert nākamo soli. "Škoda pret Kalli bija ļoti, ļoti labi. Viņš kopā ar Škoda aizvadīja daudz testus, viņš bija lieliskā vietā, taču nu ir pienācis laiks."

"Mēs gribējām redzēt kā viņš progresē ar stenogrammu, ar komandu, kāds ir viņa fiziskais stāvoklis, kā viņš strādā ar žurnālistiem. Viņš šogad bija progresējis visās jomās. Viņš, iespējams, progresēja vairāk nekā mēs sākumā gaidījām. Mērķis šosezon bija gūt pieredzi visos rallijos, un sezonas beigās viņš būs startējis visos WRC posmos."


Foto: No sportista personīgā arhīva

''Toyota'' boss Tomijs Makinens piebilda, ka šobrīd vēl ir par agru runāt par 2020.gada braucēju sastāvu, bet viņš piebilda, ka viņš par to jau šobrīd domā. Tikmēr Rovanpera, kurš jau 2017.gadā aizvadīja pirmos testus ar ''Toyota Yaris WRC'', piebilda, ka "Ja viss turpināsies tālāk tāpat kā šobrīd, tad domāju, ka mēs varētu turpināt ar lielākām mašīnām," tā somu pilots, neatklājot, ko nozīmē "lielākas mašīnas".

Autosport ziņo, ka par Rovanperu interesi izrādīja arī ''M-Sport'' un ''Hyundai'', kamēr ''Citroen'' komandā nākamsezon turpinās braukt Sebastjans Ožjē un Esapeka Lapi. Jāpiebilst, ka šogad līgums ar ''Toyota'' beigsies Otam Tanakam, par kuru iepriekš ļoti lielu intersi izrādīja M-Sport.

Lai arī 18 gadus vecajam Rovanperam šobrīd ir spēkā līgums ar Škoda komandu par startēšanu WRC2 arī nākamsezon, līgumā bija punkts, ka, ja Rovanperam būs piedāvājums no kādas WRC rūpnīcu komandas, tad viņš varēs lauzt līgumu ar Škoda.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png