profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zviedrijas WRC līderis Suninens, Ožjē pieļauj kļūdu un izstājas, Seskam tehnisks defekts

Go4speed 15.02.2019 - 19:03 Zviedrijas WRC līderis Suninens, Ožjē pieļauj kļūdu un izstājas, Seskam tehnisks defekts
Tēmu Suninens. Foto: Michelin

Zviedrijas WRC otrās dienas otrais aplis bija notikumiem bagāts. Jau ziņojām, ka pēc pirmā rīta apļa līderis bija Ots Tanaks, kuram 5,5 sekundes zaudēja Tēmu Suninens, bet 5,6 sekundes atpalika Jari-Mati Latvala. Tikmēr Junior WRC klasē Mārtiņš Sesks un Krišjānis Caune ieņēma otro vietu.

Otrais aplis, kā jau tas tika prognozēts, tika aizvadīts pa dubļiem un peļķēm, tāpēc labākos laikus uzrādīja tie braucēji, kuri trasē devās vēlāk. Kā pēc otrā apļa pirmā posma teica Noivils, tad apstākļi esot pat bīstami. Pirmajos trīs atkārtotajos posmos ļoti ātri bija abi M-Sport braucēji, kas viņiem kopvērtējumā ļāva pakāpties par vairākām pozīcijām.


Ots Tanaks. Foto: @TGR_WRC

Dienas beigās nedaudz negaidīti līderis ir Tēmu Suninens, kuram tikai divas sekundes zaudē Ots Tanaks. Jāatzīmē, ka dienas pēdējā posmā Suninenam patraucēja nakts lampas, kuras brīvi kustējās un apgrūtināja pilota redzamību. Šī iemesla dēļ viņš Tanakam zaudēja desmit sekundes. Uz trešo vietu pakāpies Andreas Mikelsens, kurš līderim zaudē 17,8 sekundes.

Diemžēl neveiksmīgs sestais posms padevās Ožjē, kurš kādā ātrā līkumā ar auto aizmuguri atspiedās pret kupenu un tika izmests no ceļa, iesēžoties vēl lielākā kupenā. Ņemot vērā, ka tajā vietā nebija skatītāju un vieta bija ļoti šaura, Ožjē bija spiests izstāties.


Foto: Hyundai Motorsport

Diemžēl neveiksmi dienas pēdējā posmā, kas notika pa tumsu, piedzīvoja Latvala, kurš pieļāva kļūdu un ieskrēja kupenā. Sportisti ilgu laiku centās izrakt automašīnu no kupenas, tāpēc finišā tika zaudētas desmit minūtes.

WRC2 klasē pēc otrās dienas līderis ir Ole Kristians Veibijs (''Volkswagen Polo GTI R5'') , kuram 24,5 sekundes zaudē Pasaules RX čempions Johans Kristofersons. Trešais ir Jari Hutunens, kurš pēdējā 8,9 kilometrus garajā posmā uzrādīja absolūti ātrāko laiku. Sesto vietu ieņem Nikolajs Grjazins, bet WRC 2 Pro ieskaitē līderis ir Mads Ostbergs (''Citroën C3 R5'').


Ole Kristians Veibijs. Foto: @colmcklein

JWRC klasē cīņu par uzvaru turpināja Sesks/Caune, taču diemžēl septītajā posmā tehniska defekta dēļ (drosele) ekipāža zaudēja 24 minūtes un kopvērtējumā savā klasē atkrita uz 11.vietu. Kopvērtējumā pēc pirmās dienas līderis ir Denis Redstroms.

Rallija rezultāti:


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png