profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera Velsas WRC rallijā, visticamāk, debitēs ar M-Sport komandas 'Ford Fiesta R5'

Go4speed 09.08.2017 - 23:50 Rovanpera Velsas WRC rallijā, visticamāk, debitēs ar M-Sport komandas 'Ford Fiesta R5'
Foto: Kalle Rovanperä Racing

Jau ziņojām, ka šī brīža Latvijas rallija čempionāta līderis Kalle Rovanpera oktobrī debitēs WRC2 klasē, kur jaunais un talantīgais somu sportists startēs Velsas rallijā. Pagājušajā nedēļā Rovanpera ar M-Sport komandas ''Ford Fiesta R5'' aizvadīja grants testus. Šobrīd Rovanperas komanda vēl izskata dažādus variantus, ar ko nākamgad startēt Anglijas čempionātā un WRC2.

Taču, lai startētu Velsas WRC, Rovanperam ir jānokārto vadītāju apliecība. 1.oktobrī Kallem paliks 17 gadi, un tieši tajā dienā viņš arī kārtos eksāmenu, lai pēc tam pēc 26 dienām varētu debitēt WRC. Līdz tam laikam Kalle turpinās braukt Latvijā un Somijā.

Kā stāsta sportista menedžeris Timo Joki, tad, raugoties uz nākamo gadu, M-Sport šobrīd ir favorīti. ''Mums ir varianti nākamajai sezonai, taču mēs turpinām runāt ar cilvēkiem. Šobrīd izskatās, ka Kalle brauks ar ''Fiesta R5'' šī gada Velsas rallijā un, visticamāk, arī visu nākamo gadu,'' stāsta Timo Joki.


Foto: RallyPhotos Finland

Joki uzskata, ka Kalle ir gatavs startam arī ar WRC auto. ''Man nav ne mazāko šaubu, ka Kalle ir gatavs braukt arī ar WRC auto. Ja kāds man pazvanītu un pateiktu, ka viņi grib redzēt Kalli WRC auto nevis R5, mums ar to nebūtu problēmas. Es viņu pazīstu jau ilgu laiku, tāpēc zinu Kalles līmeni. Taču šobrīd ir zināms tas, ka Kalle nākamgad mācīsies rallijus, un R5 auto priekš tā ir ļoti labs variants.''

Arī Velsons neslēpj, ka viņa mēŗkis ir, lai Kalle brauktu ar Fiesta R5. ''Jā, mēs gribētu redzēt Rovanperu šī gada Velsas WRC, nākamā gada Anglijas rallijā un WRC čempionātā ar mūsu mašīnu. Šobrīd cenšamies to visu salikt kopā. Viņš šobrīd ir visvairāk apspriestākais jaunais braucējs, tāpēc, ja viņš brauks mūsu komandā, tas būs lieliski. Viņš ir ļoti, ļoti talantīgs,'' saka Malkolms Vilsons.

Tiek ziņots, ka Joki ir ļoti labas attiecības ar M-Sport un tās vadītāju Malkolmu Vilsonu, jo savulaik Joki M-Sport komandā palīdzēja nokļūt Miko Hirvonenam, Jari-Mati Latvalam un tagad jaunajam Tēmu Suninenam.

''Tas būtu tikai dabiski, ja viņš turpinātu braukt ar M-Sport. Jā, tā ir tiesa, ka man ar M-Sport saista ilga vēsture, kā arī tas, ka man ar Vilsonu ir labas attiecības,'' nobeidz Joki.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png