profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Evans: Grūti izjust prieku, un uz goda pjedestāla redzams, ka visi esam vienā laivā

Go4speed 22.04.2024 - 22:48 Evans: Grūti izjust prieku, un uz goda pjedestāla redzams, ka visi esam vienā laivā
Foto: Bitto Zsolt

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".

Toyota braucējs ir bijis viens no viskritiskāk noskaņotajiem pret jauno punktu sistēmu, un pēc tam, kad viņš Horvātijas rallijā finišēja otrais aiz komandas biedra Sebastjana Ožjē, Evans atkal aktualizēja šo tēmu. Evans nedēļas nogalē ieguva 19 punktus - 15 punktus par otro vietu sestdien, bet trīs punktus viņš ieguva ''Super Sunday'' klasifikācijā un vienu - ''Power Stage''. Viņš ieguva tikpat punktus, cik viņa titulkonkurents Noivils, kurš finišēja trešais. Jāatzīmē, ka par vienu punktu vairāk (20) ieguva igaunis Ots Tanaks, kurš kopvērtējumā palika ceturtais.


Foto: Bitto Zsolt

Evans uzskata, ka viņa aizraujošā cīņa ar Noivilu (pēc 17.dopa, jeb nobrauktām divām stundām un 16 minūtēm, abus šķīra tikai 2,6 sekundes) nav pietiekami atalgota.

"Protams, bija liels prieks par to [sīvo cīņu ar Noivilu], bet beigās, lai gan mums bija mega nedēļas nogale, ir sajūta, ka, ņemot vērā jauno punktu struktūru, par to nav nekāda atalgojuma," portālam autosport.com teica Elfins Evans. "Adriens Formo 15 minūtes pavadīja, mainot stūres sviru, un viņš ir ieguvis 13 punktus, bet mēs esam ieguvuši 19 punktus, bet Otam ir 20 punkti. Ir grūti izjust prieku, un uz goda pjedestāla ir skaidri redzams, ka visi esam vienā laivā."

Jauno punktu sistēmu uzrauga FIA, taču saskaņā ar vadošās organizācijas autosporta direktora Endrjū Vītlija teikto, ir iecerēts, ka šī sistēma darbosies līdz sezonas beigām.

"Noteikumi tiek noteikti katru gadu, un, ja jūs vēlaties mainīt punktu sistēmu gada laikā, jums ir jāsaņem visu reģistrēto dalībnieku vienprātīga piekrišana, un to ir neticami grūti izdarīt," piektdien sacensību dienā teica Endrjū Vītlijs.


Foto: Honza Froněk

Šī jaunā punktu sistēma tika ieviesta tamdēļ, lai svētdienas padarītu daudz aizraujošākas un dinamiskākas, jo iepriekš pārsvarā bija tā, ka svētdienās, kad braucējiem vairs nekas būtiski neizšķīrās, viņi nebrauca ar pilnu jaudu, un tikai Power Stage dopā brauca uz maksimumu, lai pacīnītos par papildus punktiem.

"Punktu sistēmas nolūks ir ļaut tai darboties gada garumā, un mēs to pastāvīgi uzraugām, lai saprastu, kādas ir sekas un kādas ir iespējas. Nedomāju, ka mums ir kāds pilots, kurš tagad svētdienas beigās teiktu, ka viņš vienkārši vizinās,” turpina Vītlijs. Jāatzīmē, ka, ja iepriekš svētdienās par uzvaru Power Stage posmā varēja nopelnīt papildus piecus punktus, tad tagad, aizvadot perfektu svētdienu (uzrādot tikai svētdienā ātrāko laiku un uzvarot Power Stage posmā) papildus var nopelnīt 12 punktus.

"Tas, ko jaunā punktu sistēma ir izdarījusi līdz šim, ir sasniegusi savu mērķi [uzlabot darbību svētdienās], tomēr mums ir abi spektra gali, un mums ir jāredz, vai mēs joprojām sasniedzam mērķi sezonas vidū vai beigās," nobeidz Vītlijs.

Rallija rezultāti:


Horvātijas WRC izcīnītie punkti:


Kopvērtējums:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png