profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Noivils: Negribu nevienu vainot, bet tā vienkārši notika

Go4speed 21.04.2024 - 23:02 Noivils: Negribu nevienu vainot, bet tā vienkārši notika
Foto: Hyundai Motorsport

Tjerī Noivila izredzes pacīnīties par uzvaru Horvātijas WRC izgaisa pēc 18.ātrumposma, kad viņš kādā ātrā sekcijā noskrēja no ceļa un nedaudz sabojāja auto. Rallija izskaņā Noivils, kurš pēc 17.posma bija līderis, ieņēma 3.vietu.

Uzreiz pēc ātrumposma viņš paskaidroja, ka stūrmanis Martijns Vidage par vēlu nolasīja līkumu, un Noivilam nebija pietiekami daudz laika, lai attiecīgi reaģētu.


Foto: foto Modlic

Taču pēc rallija beigām, kad emocijas bija nedaudz pierimušas, Noivils centās izvairīties no stūrmaņa vainošanas. "Kļūdas gadās, neatkarīgi no tā, vai tas ir braucējs vai stūrmanis,'' portālam Dirtfish saka Tjerī Noivils.

"Tā bija sarežģīta situācija. Man trases pieraksts tika nolasīts novēloti, un es neko nevarēju darīt. Tā ir daļa no darba. Protams, neapmierinātība uzreiz bija ļoti liela, taču galu galā es uz nevienu nenorādu ar pirkstu. Es pieļauju kļūdas, un arī stūrmanis var pieļaut kļūdas."

Kādreiz Korsikas asfalta rallija ceļi bija pazīstami kā stūrmaņa ļaunākais murgs. 10 000 līkumu rallijs, kā to sarunvalodā dēvē, WRC sacensībās nav bijis jau piecus gadus. Tā vietā ir Horvātijas rallijs, kas stūrmaņiem ir tikpat grūts. Ja kaut kur varētu pieļaut kļūdu, tad Horvātija ir tieši šis rallijs.


Foto: Hyundai Motorsport

"Stūrmaņiem šajā nedēļas nogalē bija ļoti grūts darbs, tāpat kā visās asfalta sacensībās," turpina Noivils. "Viņiem tas ir ļoti sarežģīti, daudz informācijas, īpaši šeit, ātros ceļos ar daudz līkumiem. Kļūda tiek pieļauta ātri. Es gribu teikt, ka kļūdas gadās šur un tur, bet lielākoties ir laiks, lai reaģētu. Bet šajā vietā tā nebija. Mēs par to samaksājām, bet vienmēr saku, ka mēs mašīnā esam divi cilvēki. Es negribu nevienu vainot. Tā vienkārši notika.''

Neskatoties uz to, Noivils kopvērtējumā ar 86 punktiem joprojām saglabā vadību. Viņam seko Elfins Evans (80) un Adriens Formo (59).

Noivila kļūda:


Rallija rezultāti:


Horvātijas WRC izcīnītie punkti:


Kopvērtējums:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png