profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Tet Rally Latvia' ar dalībnieku parādi un ātrumposmiem viesosies Kuldīgas novadā

Go4speed 13.04.2024 - 00:25 'Tet Rally Latvia' ar dalībnieku parādi un ātrumposmiem viesosies Kuldīgas novadā
Foto: Kuldīgas novada dome

Piektdien Kuldīgas novada domes Lielajā zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma Tet Rally Latvia preses konference, kurā klātesot Kuldīgas novada domes priekšsēdētājai Insese Astaševskai un Tet Rally Latvia direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan pilsētā plānotās rallija aktivitātes, gan Kuldīgas novadā paredzētie Tet Rally Latvia ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 20. jūlijā.

Šogad, 18.-21. jūlijā, Latvija kļūs par 37. valsti, kura kaut reizi uzņēmusi 1973. gadā dibinātā FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posmu. Tet Rally Latvia būs pasaules čempionāta 2024. gada sezonas astotais posms – pirms viesošanās Kuldīgas novadā – pasaules ātrākās rallija ekipāžās būs apciemojušas arī rallijus Montekarlo, Zviedrijā, Kenijā, Horvātijā, Portugālē, Itālijā un Polijā.

Lai gan šī nebūs pirmā reize, kad Kuldīgas novadā notiek starptautiska mēroga autosporta sacensības – laika periodā no 2013. līdz 2018. gadam un 2023. gadā Kuldīgas novads jau uzņēmis FIA Eiropas rallija čempionāta posma ātrumposmus. Tomēr, līdzīgi kā citviet Latvijā, 2024. gads iezīmēs jaunu kvalitātes latiņu, Kuldīgas novadam uzņemot augstākā sportiskā līmeņa – FIA pasaules rallija čempionāta posma norises.

''FIA pasaules rallija čempionāta posms ir būtisks sasniegums ne tikai autosporta sabiedrībai, bet visa Latvijai un arī Kuldīgas novadam. Sacensības neaprobežojas tikai ar ātrumposmiem trasē – tas ir liels pienesums mūsu uzņēmējiem, sporta un kultūras dzīvei. Rallijs Kuldīgas novadā ir sena, sportistu un līdzjutēju cienīta tradīcija. Priecājos, ka nu to, kopā ar mūsu novada unikālajiem dabas skatiem un UNESCO vēsturisko mantojumu varēs izbaudīt paša augstākā – pasaules līmeņa sportisti. Esam lepni būt par daļu no Tet Rally Latvia!” saka Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska.


Foto: Kuldīgas novada dome

Ar preses konferenci Kuldīgā piektdien tika tupināta vairāku pasākumu sērija, aprīlī Tet Rally Latvia pārstāvjiem viesojoties visās pasaules rallija čempionāta Latvijas posma norises pilsētās, katrā plašāk ziņojot par attiecīgajā pilsētā un novadā plānotajām aktivitātēm, kā arī sniedzot atbildes uz klātesošo jautājumiem.

Tā Lielajā zālē tika plašāk prezentētas Kuldīgā un Kuldīgas novadā paredzētās aktivitātes – 19. jūlijā Kuldīgā svinīgi sagaidīsim Tet Rally Latvia ekipāžas, kas dosies parādes braucienā – vispirms šķērsojot Ķieģeļu tiltu, tad turpinot maršrutu pa Baznīcas ielu, sekojoši nogriežoties uz Liepājas ielu, tad uz Kalpaka ielu, un pa Smilšu ielu sasniedzot Pilsētas laukumu, kuru apbraucot dosies tālāk.

Tikmēr sestdien no paša rīta visas Tet Rally Latvia ekipāžas atgriezīsies Kuldīgas novadā, kur būs paredzēti trīs ātrumposmi. Dalībniekiem diena sāksiesa ar SS9 ''Pilskalns'' un SS10 ''Snēpele'', pēc kuru veikšanas visas ekipāžas ieradīsies Kuldīgas Pilsētas laukumā, kur paredzēta mediju un dalībnieku zona – vieta, kur rallija interesenti varēs klātienē satikt pasaules čempionāta dalībniekus un redzēt to automašīnas. 

Pēc nelielas atelpas autosportisti atkal sēdīsies rallija auto, lai dotos uz Kuldīgas novadā paredzēto trešo ātrumposmu SS11 ''Īvande''. Lai gan šodien vēl netika norādītas precīzas skatītāju zonas, Tet Rally Latvia apmeklētāji varēs izvēlēties sev tīkamāko – gan līkumotu sekciju, gan ceļu posmu, kas veicams lielā ātrumā; gan šaurus, gan platus ceļus, vai skatpunktu ar tramplīnu. Bet tiem Kuldīgas iedzīvotājiem un viesiem, kuri nevarēs rast iespēju doties uz ātrumposmiem, sagādāta kāda īpaša iespēja – pilsētas rātslaukumā četru dienu garumā tiks izvietots lielais ekrāns un iekārtota īpaša fanu zona, kur tiešraidē sekot līdzi norisēm visos Tet Rally Latvia ātrumposmos.

''Man ir patiess prieks, ka Kuldīga ir viena no mūsu Tet Rally Latvia norises pilsētām un novadiem, kas WRC Latvijas posma maršrutā ļāvis iekļaut patiesi izaicinošus ātrumposmus – ar mainīgu ātrumu, ar mainīgu ceļu konfigurāciju, kas būs vienlīdz izaicinoši dalībniekiem, un aizraujoši skatītājiem.''

''Kuldīgas iedzīvotājus un uzņēmējus aicinu būt saprotošiem un pretimnākošiem pret paredzētajām FIA pasaules rallja čempionāta sacensībām un noteiktajiem ierobežojumiem un izmaiņām, lai nodrošinātu sekmīgu sacensību gaitu. Tāpat ņemiet vērā, ka rallija norises dienās, it īpaši sestdien, 20. jūlijā, Kuldīgas novadā var rasties kādi neparedzēti satiksmes sastrēgumi, kas saistīti ar rallija apmeklētāju pārvietošanos.''

''Tikmēr iedzīvotājus aicinu izmantot izdevību un apmeklēt šīs paša augstākā sportiskā līmeņa rallija sacensības – ātrumposmiem notiekot vien pārdesmit kilometru attālumā no mūsu dzīvesvietām, nevis kādā ārvalstī. Vienlaicīgi iedrošinu visus piektdienas vakaru pavadīt Kuldīgā – uz Ķieģeļu tilta un pilsētas centra ieliņās, lai kopīgi sveiktu Tet Rally Latvia ekipāžas, radot tām neaizmirstamas atmiņas pirmo reizi iebraucot Kuldīgā!''


Foto: Kuldīgas novada dome

''Bet, ja vēl šaubāties, ka vai pašiem klātienē apmeklēt ralliju, izmantojiet izdevību un dodieties uz rātslaukumā izveidoto fanu zonu, un savām acīm novērtējiet WRC ekipāžu prasmes. Un ziniet, ka ne viss būs nokavēts – joprojām paspēsiet sagādāt sev neaizmirstamu piedzīvojumu, apmeklējot Kuldīgas novadā sestdien, 20. jūlijā, paredzētos ātrumposmus,” izbaudīt Tet Rally Latvia notikumus aicina rallija direktors Raimonds Strokšs.

Ņemot vērā jaunākās izmaiņas FIA pasaules rallija čempionāta tehniskajos noteikumos, sākot ar 2025. gada sezonu paredzēts atteikties no elektromotora (“hybrid unit”) izmantošanas – tādējādi samazinot auto izmaksas, bet vienlaicīgi arī auto kopējo jaudu. Tas nozīmē, ka Latvijai pirmo reizi uzņemot FIA pasaules rallija čempionāta sacensības, Tet Rally Latvia apmeklētājiem ātrumposmos būs iespēja klātienē vērot vēsturiski jaudīgākās un ātrākās rallija automašīnas, ar kādām jelkad startējušas WRC ekipāžas.

''Ko nozīmē veiksmīgs WRC posms? Pirmkārt, augstākā līmeņa sportiskos konceptu – tas jums ir, dažādības un izaicinājumu pilns, ietverot dažādus Latvijas reģionus, no galvaspilsētas Rīgas līdz rallija pilsētai Liepājai, Baltijas jūras krastā. Otrkārt, augstākā līmeņa organizāciju – arī tā jums ir! Labi strukturēta, profesionāla komanda, kura jau daudz ir sasniegusi Eiropas rallija čempionātā un rallijkrosā. Treškārt, aizrautīga līdzjutēju bāze – esam droši, ka Latvijas fani radīs īpašu atmosfēru, un daudzi fani pievienosies arī no kaimiņvalstīm. Dāmas un kungi, rakstīsim vēl vienu veiksmes stāstu kopā! Uz tikšanos Latvijā!” saka WRC Promoter vadītājs Jona Sībels.

Kuldīgā un Kuldīgas novadā paredzētās Tet Rally Latvia norises
OTRDIENA, 16. JŪLIJS Iepazīšanās ar ātrumposmiem
PIEKTDIENA, 19. JŪLIJS Tet Rally Latvia dalībnieku parāde pār Ķieģeļu tiltam un caur Kuldīgas vecpilsētai
SESTDIENA, 20. JŪLIJS Tet Rally Latvia ātrumposmi SS9 Pilskalns, SS10 Snēpele, SS11 Īvande
SESTDIENA, 20. JŪLIJS Tet Rally Latvia mediju zona un dalībnieku zona
CETURTDIENA, 18. JŪLIJS Tet Rally Latvia Fanu zona, Kuldīgas rātslaukums
PIEKTDIENA, 19. JŪLIJS Tet Rally Latvia Fanu zona, Kuldīgas rātslaukums
SESTDIENA, 20. JŪLIJS Tet Rally Latvia Fanu zona, Kuldīgas rātslaukums
SVĒTDIENA, 21. JŪLIJS Tet Rally Latvia Fanu zona, Kuldīgas rātslaukums

SS9


SS10


SS11


Izmantotie resursi:
Jānis Unbedahts, RA EVENTS
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png