profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC komandas apvienojas, aicinot saglabāt Rally1 noteikumus

Go4speed 05.04.2024 - 23:07 WRC komandas apvienojas, aicinot saglabāt Rally1 noteikumus
Foto: Hyundai Motorsport

Toyota, Hyundai un M-Sport Ford ir kopīgi nosūtījušas vēstuli FIA ar lūgumu saglabāt pašreizējos Rally1 noteikumus līdz 2026. gada pasaules rallija čempionāta sezonas beigām.

FIA WRC darba grupa ir ieteikusi nākamajā sezonā veikt būtiskas izmaiņas noteikumos, paredzot, ka Rally1 automašīnas brauks bez hibrīda, ar mazāku aerodinamiku un mazāku jaudu, savukārt Rally2 automašīnas saņems lielāku jaudu un lielāku aerodinamiku.

Šī vēstule apliecina vienotību jautājumā par tehniskajiem noteikumiem līdz pašreizējā homologācijas cikla beigām. Jāpiebilst, ka hibrīdautomobiļu piegādātājs Compact Dynamics jau iepriekš bija noslēdzis līgumu par piegādēm WRC komandām līdz 2026. gada beigām.

Tehniskie noteikumi 2025. gadam tiks apspriesti otrdienas WRC komisijas sanāksmē, lai rastu kopsaucēju pirms jūnijā gaidāmās Pasaules motoru sporta padomes sanāksmes. WRC komandu vadītāji nav apmierināti ar ierosinātajām noteikumu izmaiņām nākamajam gadam.


Komandu vadītāji. Foto: Hyundai Motorsport

Viens no avotiem sporta iekšienē portālam DirtFish pastāstīja: "Tas ir progress. Tas, ka ražotāji ir vienoti un visi burtiski ir uz vienas lapas, ir ļoti liels solis uz priekšu. Tas ir arī apliecinājums tam, cik dziļas ir jūtas šajā jautājumā.''

"Es domāju, ka visi labi apzinās, ka pasaules čempionātā ir daudz darāmā, taču komandas šeit ir kopsaucējs. Mums ir trīs komandas un astoņas automašīnas - iespējams, mēs varam veikt dažas izmaiņas sporta nolikumā, lai nākamgad būtu vairāk automašīnu, taču būtiskas [tehniskā] regulējuma izmaiņas ir kaut kas tāds, kas šobrīd daudzus cilvēkus ļoti uztrauc.''

"FIA darba grupa ir paveikusi patiešām labu darbu, izceļot problēmas, bet, iespējams, tās labākais darbs, kas ir noticis, ir komandu saliedēšana."

Komandas un FIA atteicās komentēt vēstuli.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png