profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera palielina pārsvaru, Hyundai turpina neveikties (VIDEO)

Go4speed 30.03.2024 - 18:30 Rovanpera palielina pārsvaru, Hyundai turpina neveikties (VIDEO)
Foto: Honza Fronek

Pēc Kenijas WRC rallija trešās dienas pārliecinošā vadībā atrodas Toyota komandas braucējs Kalle Rovanpera, kurš tuvāko sekotāju, komandas biedru Takamoto Katsutu apsteidz par vairāk nekā divām minūtēm. Stabilā trešajā vietā pēc trim dienām ierindojies M-Sport Ford braucējs Adriens Formo.

Arī rallija trešā diena bija notikumiem bagāta. Dienas pirmajā posmā riepu ātrumposmā mainīja Elfins Evans, kurš tādējādi no otrās vietas atkrita uz piekto. Nākamajā dopā piekari sabojāja Gregoirs Munsters, kurš pēc finiša bija spiests izstāties. Jāatzīmē, ka pēc dienas otrā posma vairāki braucēji sūdzējās par to, ka organizatori pēc sportistu iepazīšanās ar trasi vietās, kur varēja griezt līkumus, salika lielus akmeņus. ''Mums tika pateikts, ka ceļš pēc iepazīšanās ar trasi netiks mainīts. Mums ātrumposmā bija bīstams moments, jo vienā vietā uz ceļa bija salikti lieli akmeņi,'' tā Noivils.


Foto: wrc.com

Ļoti daudz notikumu notika sarežģītajā un 36 kilometrus garajā un akmeņainajā Sleeping Warrior ātrumposmā, kur gandrīz visi vadošie braucēji pamanījās pārsist riteņus (Katsuta uzreiz divus). Tikmēr Tanaks bija spiests sabremzēties, jo pa ceļu skrēja zebras, tikmēr Lapi notrieca zebru. Ātrākais šajā posmā bija Rovanpera, kurš par 24,8 sekundēm apsteidza Noivilu, bet nepilnas 52 sekundes atpalika Evans.

Pēc servisa parka tehniskas problēmas (degvielas sūknis) piemeklēja tobrīd otrajā vietā esošo Noivilu, kurš atkrita uz piekto vietu. Atgādināsim, ka sacensību otrajā dienā tehniskas problēmas piemeklēja Lapi. Dienas priekšpēdējā dopā Evans pārsita vēl vienu riteni, kamēr Noivils turpināja būt lēns tehnisko problēmu dēļ.


Foto: wrc.com

Dienas noslēdzošajā 36 kilometrus garajā posmā ātrākais bija Tanaks, kamēr Kalle lielā pārsvara dēļ turpināja braukt piesardzīgi. Jāatzīmē, ka Lapi šajā posmā notrieca divus putnus, kas sabojāja sportista priekšējo stiklu, tādējādi apgrūtinot somu sportista redzamību. Tas Lapi maksāja desmit minūtes... Kārtējo reizi (kopā pa dienu četras) riepu pārsita Evans.

WRC2 klasē pārliecinošs līderis ir Gas Grīnsmits, kuram nepilnas divas minūtes zaudē Olivers Solbergs, bet vairāk nekā sešas minūtes atpaliek Kajetans Kajetanovičs.


Foto: wrc.com

Svētdien sportisti veiks atlikušos sešus ātrumposmus (74,38 km).

Noivila neveiksme:

Katsuta un Evans pārsit riteņus:

Hyundai darbībā:
Toyota darbībā:

Munsters sabojā auto piekari:

Rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png