profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kenijas WRC pārliecinošs līderis Rovanpera, Tanaks un Lapi piedzīvo neveiksmi (VIDEO)

Go4speed 29.03.2024 - 18:09 Kenijas WRC pārliecinošs līderis Rovanpera, Tanaks un Lapi piedzīvo neveiksmi (VIDEO)
Kalle Rovanpera. Foto: Toyota Gazoo Racing

Piektdien ar sešiem ātrumposmiem turpinājās Kenijas WRC rallija otrā diena. Uzrādot ātrākos laikus dienas pirmajos trīs ātrumposmos, par līderi kļuva 2022.gada Kenijas WRC uzvarētājs Kalle Rovanpera, kuram tobrīd 15,5 sekundes zaudēja Esapeka Lapi. Jāpiebilst, ka tieši noslēdzošajā 31,5 kilometrus garajā dopā Kalle Tanaku apsteidza par 11,1 sekundēm, kas arī viņam ļāva iegūt pārsvaru. Trešais pēc rīta sekcijas bija Tanaks, kurš Kallem zaudēja 16,8 sekundes.



Tikai sestais pēc rīta sekcijas bija Tjerī Noivils (+48.0), kurš trasē devās kā pirmais, tādējādi tīrot ceļu pārējiem. Tāpat WRC kopvērtējuma līderis pamanījās pārsist riteni.



WRC2 klasē līderis pēc rīta cēliena bija Gas Grīnsmits, kuram divas minūtes un 20 sekundes zaudēja Nikolā Kaminī. Neveiksmīgs sākums Oliveram Solbergam, kurš pamanījās pārsist divas riepas, tādējādi tobrīd zaudējot trīs minūtes un 48 sekundes. ''Ko pie velna tu vari izdarīt? Akmeņainā sekcijā tu brauc piesardzīgi, bet tik un tā pārsit riteni. Braukt bez WRC riepām nav jautri. No šī brīža braukšu ar pilnu gāzi,'' tā Solbergs.



Pēc servisa parka neveiksmīgs turpinājums bija diviem Hyundai komandas braucējiem. Vispirms piektajā dopā transmisijas defekta dēļ izstājās Lapi, bet nākamajā dopā izstājās Tanaks. Kā atzina igauņu braucējs, tad, griežot līkumu, uz ceļa bija liels akmens, kuram, uzbraucot virsū, auto tika izsviests no trases un tas ieskrēja valnī. 




Tikmēr ātrs turpināja būt Rovanpera, kurš vēlreiz bija ātrākais visos trijos dopos, kas tādējādi viņam pēc otrās dienas ļauj par gandrīz minūti apsteigt savu komandas biedru Elfinu Evansu. Trešais šobrīd ir vēl viens Toyota komandas braucējs Takamoto Katsuta, kuram tikai 6,5 sekundes zaudē Noivils. 


Foto: wrc.com

WRC2 klasē pārliecinošs līderis ir Grīnsmits, kuram seko Kajetans Kajetanovičs un Solbergs.
Sestdien sportisti veiks nākamos sešus dopus (160 km).

Rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png