profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lapi: Biju zaudējis ticību un domāju, ka vairs nekad neuzvarēšu WRC

Go4speed 22.02.2024 - 18:56 Lapi: Biju zaudējis ticību un domāju, ka vairs nekad neuzvarēšu WRC
Foto: Hyndai Motorsport

2394 dienas jeb vairāk nekā 60 WRC ralliji – tik ilgi Esapekam Lapi bija jāgaida kopš pēdējās uzvaras WRC, kuru viņš pēdējo reizi izcīnīja 2017.gada Somijā. Lapi Zviedrijas WRC bija ātrākais tikai četros ātrumposmos, taču ātrums un stabilitāte ļāva viņam triumfēt Zviedrijā, par 29,6 sekundēm apsteidzot Elfinu Evansu.

"Sajūtas ir ļoti labas. Nezinu, kā to izskaidrot," portālam motorsport.com saka Esapeka Lapi. "Priecājos, ka tas gaidīšanas laiks ir beidzies. Kad tu neesi cīņā par uzvaru, tu vienkārši vēlies pēc iespējas ātrāk redzēt finiša līniju, un tagad, kad esmu to šķērsojis, viss ir izdarīts. Uz šo uzvaru tiecos ilgi. Man jāsaka liels paldies Sirilam par to, ka pēc grūtās 2023. gada sezonas otrās puses viņš mani paturēja komandā. Liels paldies komandai, kā arī manai ģimenei mājās. Mēs visi esam šeit, lai uzvarētu, un, kad to panāc, tā ir vislabākā sajūta pasaulē. Šis  bija izcils rallijs - tas varēja būt vēl aizraujošāks, ja būtu mazāk izstāšanos, taču sniega vaļņi var būt tavi draugi vai ienaidnieki. Šonedēļ tie bija mani draugi; es viņiem labi samaksāju."


Foto: Hyndai Motorsport

Lappi pēdējo sešarpus sezonu laikā ir nonācis vairāku uzvaru gūšanas situācijās, taču pagājušās sezonas beigās viņš juta, ka vēl vienu uzvaru vairs nekad neizdosies izcīnīt.

"Es to ticību noteikti zaudēju. Pagājušā gada beigās noteikti jutu, ka uzvara vairs neatnāks, jo es pat nezināju, vai mēs brauksim, tāpēc noteikti vairs īsti neticēju. Bet varbūt tas arī ir tas triks."

"Nedomāju, ka tas kompensē visas mūsu “gandrīz uzvaras”, bet noteikti pagājušajā gadā Sardīnijā es tiešām domāju, ka man varētu būt izredzes uzvarēt, un es par to cīnījos, bet beigās tas īsti nenotika (pēc tam, kad avarēja Ožjē, līderis Lapi strauji atmetās, uzvaru atdodot komandas biedram Noivilam)," nobeidz Lapi.


Foto: Hyndai Motorsport

Hyundai komandas vadītājs Sirils Abitebols uzskata, ka izcīnītā uzvara Lapi sniegs pārliecību un stiprinās morāli turpmāk. "Domāju, ka šī uzvara cels viņa morāli, un pārliecību visai komandai. Tas parāda, kāpēc viņš ir šeit un kāpēc trešā automašīna ir izveidota šādā veidā. Viņš ir ļoti godīgs un patiess cilvēks, kurš ir minējis, ka vēlētos uzvarēt tiešās cīņās. Viņš vēlas tiešu cīņu, un tas nav tieši tas, kas notika Zviedrijas rallijā. Kad tas pienāks, viņš izmantos no Zviedrijas WRC gūto pārliecību."

Zviedrijas rallija rezultāti:

Kopvērtējums:
1. T.Noivils, 48
2. E.Evans, 45
3. A.Formo, 29
4. S.Ožjē, 24
5. O.Tanaks, 21
6. E.Lapi, 19
7. T.Katsuta, 12
8. K.Rovanpera, 11
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png