profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks: Pārāk daudz kļūdu sezonas sākumā

Go4speed 20.02.2024 - 00:16 Tanaks: Pārāk daudz kļūdu sezonas sākumā
Foto: Honza Fronek

Pēc diviem pasaules rallija čempionāta (WRC) posmiem piekto vietu ieņem igaunis Ots Tanaks, kuram sezonas sākums nav izvērties tā, kā gribētos.

Montekarlo WRC rallijā Ots Tanaks finišēja 4.vietā. Atgādināsim, ka trešajā ātrumposmā Tanaks kādā slidenā vietā sagriezās un zaudēja daudz laika. Lai arī turpinājumā igauņu braucējs uzrādīja konkurētspējīgus laikus, augstāk par ceturto vietu viņam neizdevās pakāpties.


Foto: Ondra Beneda

Arī Zviedrijas WRC Tanaks pieļāva kļūdu, finišējot vien 41.vietā. ''Piektdien sajūtas bija labas, jo bijām ātri, taču viens līkums varbūt bija pierakstīts pārāk optimistiski. Diezgan spēcīgi trāpīju pa kupenu un mēs sagriezāmies, kā rezultātā sabojājām mašīnas dzesēšanas sistēmu,'' tā savu piektdienas kļūdu raksturoja Ots Tanaks.

Tanaks atgriezās sacensībās sestdien, taču viņam visu dienu nācās tīrīt trasi. ''Sestdiena nebija viegla diena. Ziemas rallijos vienmēr ir mazliet izaicinoši, lai atklātu ceļu, īpaši otrajā aplī. Ir viegli būt neapmierinātam, bet tas ir sods, kas mums pienācās par to, kas notika piektdien, tāpēc tas ir godīgi. Šādos apstākļos īsti nevar atrast ritmu, tāpēc tu vienmēr cīnies, lai noturētu automašīnu uz ceļa. Ir grūti braukt vienmērīgi, kā tas ir nepieciešams, lai taupītu riepas.''


Foto: Honza Fronek

Pēc rallija igauņu braucējs piebilda, ka sezonas sākumā viņš esot pieļāvis pārāk daudz kļūdas, taču viņš cerot uz tīru ralliju Kenijā.

"Šajā nedēļas nogalē bija sarežģīti sasniegt nepieciešamo ātrumu, lai būtu visātrākie. Protams, piektdienas pieļautā kļūda sagādāja vilšanos, un turpinājums bija vēl sāpīgāks. Mēs automašīnā jutāmies labāk piektdien, kad ceļi bija nedaudz slidenāki, bet, kad saķere uzlabojās, mēs vienkārši nejutāmies komfortabli. No manas puses, noteikti pārāk daudz kļūdu sezonas sākumā, bet mēs zinām, ka varam būt daudz labāki. Mēs ceram uz tīru ralliju Kenijā."

Kopvērtējums:
1. T.Noivils, 48
2. E.Evans, 45
3. A.Formo, 29
4. S.Ožjē, 24
5. O.Tanaks, 21
6. E.Lapi, 19
7. T.Katsuta, 12
8. K.Rovanpera, 11
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png