profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera un Tanaks avarē, Zviedrijā vadību pēc dramatiskās otrās dienas pārņem Lapi

Go4speed 16.02.2024 - 19:21 Rovanpera un Tanaks avarē, Zviedrijā vadību pēc dramatiskās otrās dienas pārņem Lapi
Foto: Hyundai Motorsport

Piektdien Zviedrijas WRC rallijs turpinājās ar septiņiem ātrumposmiem. Pirmie divi ātrumposmi tika aizvadīti salīdzinoši mierīgi – pirmie sportisti tīrīja ceļu pārējiem. Pēc trīs posmiem līderis bija Kalle Rovanpera, kuram sekoja Takamoto Katsuta (+5,7) un Ots Tanaks (+6,2).

Taču dramatiski notikumi risinājās ceturtajā posmā. Ātrs sākotnēji bija Tanaks, kurš pēc starprezultātiem tobrīd bija līderis, taču kādā no līkumiem igaunis trāpīja pa kupenu un sabojāja mašīnas radiatoru, kas viņam lika izstāties.



Jāatzīmē, ka brīdī, kamēr Tanaks lēnām ripoja pa trasi, viņam lielā ātrumā pietuvojās Adriens Formo, kurš tikai pēdējā brīdī pamanīja Tanaka auto, tādējādi izvairoties no pamatīgas avārijas.


Diemžēl nedaudz vēlāk tajā pašā ātrumposmā arī Rovanpera ieskrēja kupenā, sabojājot mašīnas radiatoru un izstājoties. Neveiksmīgs posms arī Gregoiram Munsteram, kurš ātrumposma laikā mainīja pārsisto riteni.

Pēc šī ātrumposma par jauno līderi kļuva Katsuta, kuram sekoja Lapi (+11,4) un Elfins Evans (13,3).


Foto: M-Sport

Dodoties uz servisa parku, sāka pamatīgi snigt. Pēc servisa parka sportisti veica no rīta veiktos ātrumposmus, kuros pamatīgi bija sasnidzis. To, cik ātrumposmā bija sasnidzis sniegs un cik slidens bija, liecina piektais dops, kurā gandrīz katra nākamā mašīna bija ātrāka par iepriekšējo. Finišā ātrākais bija igaunis Georgs Linamāe, kurš startēja ar ''Toyota GR Yaris Rally2''. Viņam par 2,4 sekundēm izdevās apsteigt Oliveru Solbergu, bet trešais – Miko Heikila. Ātrākais no Rally1 klases braucējiem bija Lapi, kurš zaudēja 5,8 sekundes un ieņēma sesto vietu. Tikmēr Noivils, kurš startēja pirmais, finišēja tikai 42.vietā! (+46,9).


Georgs Linamāe

Sestajā ātrumposmā ātrākais bija Lapi, taču otrais atkal igaunis Linamāe. Tobrīd kopvērtējumā līderis bija Katsuta, bet tikai 0,3 sekundes viņam zaudēja Lapi. Tikmēr piekto un sesto vietu absolūtajā kopvērtējumā ieņēma Solbergs un Linamāe. Jāatzīmē, ka pirms šī posma Noivils, kuram bija jādodas pirmajam, saņēma 40 sekunžu sodu par laika kavējumu. Beļģis atzina, ka viņam esot bijušas tehniskas problēmas ar degvielas padevi, un tas nozīmēja to, ka trasē pirmais devās Evans, kurš zaudēja ļoti daudz laika. Pēc finiša Evans bija dusmīgs un atzina, ka Noivils, visticamāk, apzināti nolēma saņemt sodu, lai trasē nedotos pirmais, tikmēr Noivils piebilda, ka viņam esot bijušas problēmas, kas turpinājās arī tālāk.


Takamoto Katsuta

Septītais 28,25 kilometrus garais posms notika tumsā, kurā arī pamatīgi sniga. Visi sportisti kā viens atzina, ka redzamība esot bijusi ļoti slikta, tāpēc braukšana vietām, kur tika sasniegts maksimālais ātrums, esot bijusi pat bīstama. Ātrākais bija Lapi, kuram sekoja Katsuta un Solbergs. Pēc šī dopa par jauno līderi kļuva Lapi, kuram tikai 1,8 sekundes zaudēja Katsuta, bet tikmēr trešais absolūti tobrīd bija Solbergs ar Rally2 mašīnu!

Jāpiebilst, ka no rīta šis ātrumposms tika veikts laikā 12:40.6, bet pēcpusdienā šo pašu sasnigušo ātrumposmu Lapi veica par 46 sekundēm lēnāk!

Kā pirms noslēdzošā dopa atzina Lapi, tad pat viņam, somam, šie esot bijuši paši sarežģītākie ziemas apstākļi, kādos nācies braukt.


Olivers Solbergs

Vakarā sportisti veica noslēdzošo 5,16 kilometrus garo ātrumposmu, kurā ātrākais bija Lapi, kurš tādējādi pēc divām dienām par 3,3 sekundēm apsteidz Katsutu, bet trešais pēc pirmās dienas ir Solbergs!

RC2 klasē līderis ir jau pieminētais Solbergs, kuram seko Linamāe (+29,4) un Sami Pajari (+45,1).

JWRC klasē pēc pirmās dienas līderis mājinieks Mille Johansson, kuram seko Alūksnes rallija 4.vietas ieguvējs Romets Jurgensons, bet trešais - Latvijā rallija karjeru sākušais Fabio Švarcs.

Jāatzīmē, ka šonakt sniegs mitēsies un rīt dienas vidū sola saulainu laiku.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png