profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks: 'Hyundai i20 N Rally1' ir ļoti konkurētspējīgs (VIDEO)

Go4speed 07.02.2024 - 23:41 Tanaks: 'Hyundai i20 N Rally1' ir ļoti konkurētspējīgs (VIDEO)
Foto: No sportista personīgā arhīva

Ots Tanaks ir optimistiski noskaņots par ''Hyundai i20 N Rally1'' spēkrata stiprajām pusēm, taču atzīst, ka viņam ir labāk jāizprot automašīna, lai no tās iegūtu maksimālu veiktspēju.

Tanaks šosezon atgriezās ''Hyundai Motorsport'' komandā, jo pagājušajā sezonā viņš brauca ar Lielbritānijā bāzētās ''M-Sport Ford'' komandas automašīnu. Kopš 2022.gada, kad Tanaks brauca Korejas ražotāja komandas sastāvā, ''Hyundai Motorsport'' automašīna ir piedzīvojis virkni tehnisku uzlabojumu.

Tanaks sezonas atklāšanas posmā Montekarlo rallijā finišēja godpilnajā ceturtajā vietā. Neraugoties uz tādiem izaicinājumiem, kā ieslīdēšanu grāvī un gāzes pedāļa problēma, Tanaks saskata automobiļa konkurētspēju.

Foto: Martin Grana

"Es teiktu, ka automašīna noteikti nav slikta," saka Ots Tanaks. "Tā ir ļoti konkurētspējīga, un tai ir dažas ļoti spēcīgas vietas. Dažas lietas, teiksim tā, es neapguvu pirms ierašanās Montekarlo. Šoreiz rallijā bija daudz vairāk asfalta, nekā mums pirms tam bija testos.''

"Bez pieredzes ir ļoti grūti izdarīt pareizos lēmumus, taču teiktu, ka beigās mēs pārāk nekļūdījāmies. Mašīna patiesībā uzvedas labi, taču man ir tikai jāsaprot, kā un kas tai patīk."

Sezonas nākamais posms notiks Zviedrijas sniegotajos ceļos, kuros Tanaks varētu būt viens no favorītiem uz augstu rezultātu. "Redzēsim, kā mums klāsies," turpina 36 gadus vecais sportists. "Bet, ziniet, testos tu brauc pa kādu četrus kilometrus garu ceļu, un viss. Kad tu brauc rallijā, tur viss ir citādāk."


Foto: Honza Froněk

Hyundai komandas vadītājs Sirils Abitebuls atzina, ka viņu uztrauc motora problēmas, kas viņa komandu piemeklēja Montekarlo WRC, taču viņš arī uzskata, ka Tanaka braukšanas stils veicināja 2019. gada WRC čempiona grūtības pielāgoties i20 N automašīnai. Abitebouls atzina, ka komanda strādās pie tā, lai uz Zviedrijas WRC sagatavotu Tanaka stilam daudz vairāk pielāgotu automašīnu.

"Protams, mani uztrauc problēmas ar dzinēju, jo tas nozīmē, ka mums ir jāuzlabo validācijas process, jo šāda līmeņa čempionātā tas nedrīkstētu notikt," portālam motorsport.com saka Abitebuls. "Mums par to būs pārrunas. Mums ir iespēja atgriezties pie iepriekšējās programmatūras vai dzinēja regulējumiem, kas bija pietiekama Tjerī un Andreasam, bet kaut kādu iemeslu dēļ tie nebija pietiekami labi Otam. Mums jāskatās, kā mēs varam to uzlabot tieši viņam, jo Tjerī par to nesūdzējās, izņemot pirmo dienu, kas visiem bija vienāda. Mēs pārliecināsimies, ka Zviedrijā Otam būs kaut kas labāks. Viņa sniegums joprojām bija spēcīgs Montekarlo rallijā.''

Tanaks gatavojas Zviedrijas WRC:



Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png