profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Evans: Neesmu gatavs palielināt riska līmeni, lai noķertu Ožjē

Go4speed 27.01.2024 - 00:22 Evans: Neesmu gatavs palielināt riska līmeni, lai noķertu Ožjē
Foto: Honza Fronek

Montekarlo WRC rallija līderis Elfins Evans atzinis, ka nav gatavs palielināt riska līmeni, lai pārspētu Sebastjanu Ožjē, lai izcīnītu uzvaru Montekarlo rallijā, ņemot vērā, ka viņa komandas biedrs nepiedalās pilnā pasaules rallija čempionāta ieskaitē.

Pēc divām dienām Evans ir līderis, par 4,5 sekundēm apsteidzot Ožjē. Ja Evans divas rallija dienas startēja no pirmās starta vietas, tādējādi izmantojot tīro ceļu (kamēr Ožjē jau brauca pa netīru ceļu), tad sestdien viņš kopā ar Ožjē startēs no līdzvērtīgas starta pozīcijas, kas priekšrocības varētu dot jau mājiniekam Ožjē.

Evans atzina, ka viņš, protams, gribētu cīnīties par uzvaru, taču velsietis skatās plašāk un vairāk domā par savu cīņu par titulu, tādējādi viņš nav gatavs uzņemties papildus riskus, lai pārspētu savu komandas biedru Ožjē.

"Plāns ir skaidrs. Vēlos koncentrēties tikai uz savu braukšanu, lai labi veiktu savu braucienu. Protams, mēs braucam ātri, bet neesmu gatavs palielināt riska līmeni, lai noķertu Ožjē," saka Elfins Evans.


Foto: João Ricardo Branco

"Esmu salīdzinoši laimīgs. Diena bija laba, un mums nebija nekādu problēmu vai kļūdu. Mēs vienkārši darījām savu darbu un neiesaistījāmies cīņā ar diviem aizmugurē braucošajiem puišiem (domāts Ožjē un Noivils). Viss strādā labi, bet, protams, ir patīkami būt ātriem, taču piektdien mēs nebijām ātrākie.''

''Dienas beigās tas ir Montekarlo. Tas ir rallijs, kurā ir jāsaglabā neliela rezerve, īpaši mainīgos apstākļos, kādi ir mums. Kā jau teicu startā, gribu finišēt, tāpēc šobrīd pilnībā neriskēju, lai cīnītos par uzvaru. Tas nozīmē, ka var notikt jebkas. Protams, mēs joprojām braucam ātri un riskējam, taču cenšamies tos riskus pārvaldīt."

Priecīgs ar savu sniegumu ir arī Ožjē. "Kopš sacensību sākuma esmu centies darīt visu iespējamo, taču ceturtdienas starts man nebija veiksmīgs. Esmu priecīgs, ka šodien mums izdevās būt ātrākajiem. Dienas beigās ir lieliski būt daudz tuvāk Evansam, un nākamās dienas izskatās būs interesantas,'' tā Sebastjans Ožjē.

Rezultāti:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png