profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks: Pēc jaunās punktu sistēmas uzvaras nozīme tagad būs mazāka (VIDEO)

Go4speed 23.01.2024 - 11:40 Tanaks: Pēc jaunās punktu sistēmas uzvaras nozīme tagad būs mazāka (VIDEO)
Foto: Hyundai Motorsport

Pēc jaunās punktu sistēmas ieviešanas pieeja pasaules rallija čempionāta (WRC) sacensībām nemainīsies, taču uzvara tagad nozīmēs "mazāk", uzskata Ots Tanaks.

Pirms 2024. gada sezonas WRC ir veiktas vairākas noteikumu izmaiņas, un, iespējams, visnozīmīgākā izmaiņa ir jaunā punktu struktūra. Jaunā punktu sistēma paredz, ka pirmā vieta kopvērtējumā sestdienas vakarā sev nodrošinās 18 punktus, par otro vietu tiks piešķirti 15 punkti, par trešo vietu - 13 punkti, bet par 10. vietu tiks piešķirts tikai viens punkts. Arī svētdien būs vēl viena iespēja iegūt punktus, un ātrākais braucējs pēdējā dienā iegūs papildus septiņus punktus. Tomēr šajā pēdējā dienā punkti tiek piešķirti no pirmās līdz septītajai vietai, un septītais braucējs saņems vienu punktu. Tāpat sportisti cīnīsies par Power Stage punktiem, kur ātrākais iegūs piecus punktus, bet piektās vietas ieguvējs – vienu punktu. Līdz ar to, aizvadot perfektu nedēļas nogali, ātrākais braucējs maksimums var iegūt 30 punktus.


Foto: Hyundai Motorsport

Tanaks uzskata, ka šogad uzvarai nebūs tik liela nozīme kā iepriekšējos gados. "Redzēsim, kā tas strādās. Runājot par pieeju, tas neko nemainīs, jo no visa ir jāņem maksimums," portālam motorsport.com saka Ots Tanaks. "Vienmēr ir viegli kritizēt, bet kopumā, teiksim, uzvaras nozīme tagad būs mazāka, tāpēc vairs nebūs lielas atšķirības, vai esi uzvarētājs vai izcīnījis otro vietu. Vienkārši tas kļūst arī nedaudz sarežģītāk. Domāju, ka mums kā braucējiem tas patiesībā neko nemaina. Jā, protams, tas nozīmē, ka svētdien ir jācenšas maksimāli izmantot savu iespēju.

"Gribu teikt, ka joprojām vēlos uzvarēt, bet iepriekš uzvarai bija mazliet lielāka nozīme. Uzvarai ir jābūt īpašai, un arī no punktiem jāgūst labums. Šobrīd, teiksim tā, punktu ieguvums, ko tu vari gūt ar uzvaru, ir diezgan mazs."

Tanaka komandas biedrs Tjerī Noivils atklāja, ka jaunā punktu sistēma piešķirs papildu azartu un stratēģiju, taču beļģis ir nobažījies par to, kā no jaunās sistēmas labumu varētu gūt nepilna laika braucēji, pateicoties starta pozīcijām.

Punkti no piektdienas līdz sestdienai:
18/15/13/10/8/6/4/3/2/1
Punkti svētdien:
7/6/5/4/3/2/1
Power Stage punkti:
5/4/3/2/1
Maksimālais punktu skaits:
30

Tanaks testos:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png