profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Toyota GR Yaris Rally2' automašīnai oficiāli tiek piešķirta FIA homologācija

Go4speed 04.01.2024 - 11:41 'Toyota GR Yaris Rally2' automašīnai oficiāli tiek piešķirta FIA homologācija
Foto: Toyota Gazoo Racing

''Toyota Gazoo Racing World Rally Team'' (TGR-WRT) ar prieku apstiprina, ka Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ir oficiāli piešķīrusi ''GR Yaris Rally2'' homologāciju no 2024. gada 1. janvāra.

''Toyota Gazoo Racing'' (TGR) līdz šim ir piedalījies FIA pasaules rallija čempionātā ar ''GR YARIS Rally1 HYBRID'', FIA pasaules izturības čempionātā ar ''GR010 HYBRID'', kā arī izstrādājis GR Supra GT4, lai veicinātu "vēl labāku automobiļu" radīšanu klientiem.

Jaunais ''GR Yaris Rally2'' ir izstrādāts rallija klientiem. Priekšsēdētājs Akio Tojoda cer, ka šis būs tas automobilis, ar kuru tiks sperts pirmais solis, lai rallija sacensībās veidotu tiltu starp augstākā autosporta un sērijveida automobiļiem, kas varētu veicināt rallija tirgus izaugsmi visā pasaulē.


Foto: Toyota Gazoo Racing

Līdz ar homologācijas sertifikāta piešķiršanu tagad TGR-WRT var sākt ''GR Yaris Rally2'' izplatīšanu klientiem visā pasaulē. Atgādināsim, ka sezonas pirmajā pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā Montekarlo WRC uz starta izies četri jaunie ''GR Yaris Rally2'' spēkrati.

''''GR Yaris'' ir pirmais četru riteņu piedziņas sporta automobilis, ko 20 gadu laikā izstrādājusi ''Toyota'', un TGR to radīja ar mērķi uzvarēt WRC. ''GR Yaris Rally2'' ir nevis TGR radīts automobilis, lai uzvarētu, bet gan ''GR Yaris Rally2'' ir automobilis, kas radīts, lai uzvarētu klienti - tas ir mūsu jaunā izaicinājuma sākums,'' teikts paziņojumā.

Automašīna publiski debitēja 2022. gada Japānas rallijā, kad Tojoda sēdās pie stūres un novērtēja tās veiktspēju. Kopš tā laika TGR saņēmuši daudz atsauksmju no daudziem braucējiem, kuri ir izmēģinājuši Rally2 automobili uz dažādiem segumiem un dažādos apstākļos. Kopā sagatavošanas periodā ir nobraukti vairāk nekā 15 000 kilometru, tostarp piedaloties Japānas rallija čempionātā, kas kalpoja arī kā testēšana uz Japānas ceļiem.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png