profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vai mūs atkal sagaidīs neprognozējams Montekarlo WRC rallijs?

Go4speed 03.01.2024 - 13:48 Vai mūs atkal sagaidīs neprognozējams Montekarlo WRC rallijs?
Foto: Honza Fronek

Jau esam iepriekš vēstījuši, ka šogad Montekarlo WRC rallijs pēc divu gadu pauzes atgriezīsies Gapā, kas ir astoņkārtējā pasaules rallija čempiona un veiksmīgākā Montekarlo rallija braucēja Sebastjana Ožjē dzimtā pilsēta. Zināms, ka starta un finiša estakāde joprojām atradīsies Monako, kas ir apmēram 300 kilometri no Gapas. Tieši Gapa no 2014. līdz 2021. gadam bija sacensību rīkotājpilsēta.

Kā atklāja sacensību rīkotāji, tad sakarā ar lielajiem darbiem viņi nav spējuši nodrošināt servisa parka un dažādu infrastruktūru uzturēšanai nepieciešamo platību Firstistē. Tāpat jāatzīmē, ka pēdējos divus gadus Montekarlo WRC nevarēja lepoties ar rallijam raksturīgajiem ziemas apstākļiem (viens vai divi ātrumpopsmi bija klāti ar sniegu un ledu), taču tagad tiek prognozēts, ka šī gada Montekarlo WRC sacensību nedēļā būs vēss laiks, kā arī, visticamāk, trasi klās ledus un sniegs. Tikmēr komandām, gatavojoties nākamnedēļ paredzētajiem pirmssacensību testiem, noteikti gaidāms sniegs.


Foto: Honza Fronek

Sacensību maršruts šim rallijam šogad ir radikāli pārveidots, un tikai slavenais Col de Turini ātrumposms ir identisks pagājušajam gadam. Servisa parks ir pārcelts uz ziemeļiem no Monako piestātnes atpakaļ uz Gapu, tādējādi radot lielāku iespēju, ka ziema darīs savu darbu un mūs sagaidīs neprognozējams Montekarlo WRC.

"Izskatās, ka mūs varētu sagaidīt vairāk ''vecās skolas'' Montekarlo WRC," portālam DirtFish saka ''Toyota'' komandas tehniskais direktors Toms Faulers. "Kad mēs atrodamies pie Gapas, ir lielāka sniega un ledus iespējamība, un parasti Montekarlo ir jāgatavojas negaidītiem apstākļiem.''


Foto: Nacho Mateo

"No tehniskā un riepu izvēles viedokļa, ja sacensībās ir tikai sniegs, tas ir salīdzinoši viegli. Tas pats ir arī no pilotu viedokļa: ja viņi, piemēram, zina, ka būs slikti ar apstākļiem, viņi zina, ka būs slikti, un zina, kas gaidāms. Sarežģīts ir tas mainīgais posms - tas ir tad, kad jūs izbraucat no servisa parka un laikapstākļi kļūst sliktāki, nekā gaidījāt, vai arī otrādi - jūs izbraucat no servisa parka ar riepu komplektu, kas izvēlēts, ņemot vērā sliktāko scenāriju, bet laikapstākļi beigās nav tik slikti, kā prognozēts. Abos gadījumos jūs braucat apstākļos, kas nav tādi, kādus jūs gaidījāt, un tieši šajā situācijā priekšplānā izvirzās tādi Montekarlo rallija eksperti kā Ožjē, kuram piemīt spēja vadīt gandrīz jebkuru automašīnu jebkuros apstākļos. Lai gūtu panākumus mainīgajā Montekarlo, tas ir tas, ko jums ir jāprot darīt."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png