profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Suninena menedžeris: 'Hyundai' lēmums bija milzīga vilšanās; nesaprotu, ko viņi izdarīja

Go4speed 11.12.2023 - 09:46 Suninena menedžeris: 'Hyundai' lēmums bija milzīga vilšanās; nesaprotu, ko viņi izdarīja
Tēmu Suninens. Foto: Thomas Gorlt

Šīs pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas otrajā pusē soms Tēmu Suninens tika paaugstināts un startēja ''Hyundai Motorsport'' komandā, ar ''Hyundai i20 N Rally1'' aizvadot četrus WRC posmus. Lai arī tika baumots, ka Suninens, visticamāk, varētu saglabāt vietu ''Hyundai'' vadošajā komandā, nesen kļuva zināms, ka Suninenam tomēr vieta nav atradusies.

Suninena menedžeris Timo Jouki bija sašutis par ''Hyundai'' lēmumu no sastāva izņemt Suninenu. ''Ņemot vērā Suninena sniegumu un līguma nosacījumus, ''Hyundai'' lēmums bija milzīgs vilšanās. Es tiešām nevaru saprast, ko viņi izdarīja. Nezinu, kas tur tiek darīts. Tās ir muļķības,'' somu portālam MTV Urheilu ''Hyundai'' lēmumu kritizēja Timo Jouki.


Foto: Bitto Zsolt

Pēc Jouki teiktā, ''Hyundai'' uzskatīja, ka Suninena un Lapi braukšanas profils atgādina viens otru. Šī iemesla dēļ komandas izvēle krita par labu Lapi. ''Viņi domā, ka abi ir ātro ralliju braucēji, kas ir aplams secinājums. Tēmu labākie rezultāti bijuši Portugālē, Sardīnijā, Čīlē un Meksikā, kas nav ātrākās sacīkstes,'' uzskaitīja Jouki.

Pieredzējušais menedžeris atklāja, ka Suninenam uz nākamo gadu bija līgums ar ''Hyundai'', kurā gan nebija norādītas plānotās sacīkstes. Tagad, kad līgumā nav paredzēti noteikti veicamie posmi, šo līgumu varot uzskatīt par spēkā neesošu, uzskata somu speciālists.

Iespējams, Suninena karjera turpināsies pie ''Hyundai Rally2'' automašīnas stūres WRC2 klasē. Pēc Jouki teiktā Suninenam esot piedāvājumi arī no citām komandām.


Foto: Vladislav Maschl

''Fakts ir tāds, ka mūsu ātrums būtu bijis pietiekams. Mēs bijām ceturtie Somijas rallijā (Čīles WRC, būdams 2.vietā, Suninens priekšpēdējā dopā avarēja), tāpēc uzskatu, ka vietu ''Hyundai'' būtu pelnījis. Bet šķiet, ka ''Hyundai'' uzskata, ka nevaru pietiekami papildināt Lapi. Mūsu braukšanas stils ir diezgan līdzīgs,'' tā somu portālam Iltalehti sacīja Tēmu Suninens.

Iltalehti vēsta, ka soma sarunas ar ''Hyundai'' turpinoties. Iespējams, ka ''Hyundai'' nākamsezon trasē atsevišķos posmos varētu startēt arī ar ceturto automašīnu, tāpēc Suninena iespējas nav pilnībā zaudētas. Tomēr viņš nevarētu piedalīties visu sezonu.

"Paskatīsimies, kādi varianti mums ir," nobeidz Suninens.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png