profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera: Jā, mūsu plāns ir startēt 'Tet Rally Latvia'

Mārtiņš Jankovskis 08.12.2023 - 22:17 Rovanpera: Jā, mūsu plāns ir startēt 'Tet Rally Latvia'
Linda Medne, Jānis Krastiņš, Kalle Rovanpera un Elīna Berķe Bluša. Foto: LAF

2024.gada pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonā divkārtējais WRC čempions Kalle Rovanpera aizvadīs daļēju sezonu. Kā toreiz atklāja somu sportists, tad nākamsezon viņš ir izlēmis, ka tagad būtu īstais brīdis, lai 2024.gadā pārlādētu baterijas, atsvaidzinātu prātu, lai pēc tam atgrieztos atpakaļ ar pilnu jaudu un lai atkal cīnītos par čempiontituliem.

Daudziem radās jautājums, kādos posmos Rovanpera nākamsezon plāno startēt, un to šobrīd, visticamāk, nezina arī pats somu rallija braucējs.

Tas, kas šobrīd noteikti ir zināms, ka nākamgad no 18.-21.jūlijam Latvijā notiks ''Tet Rally Latvia'', kas kļūs par 37. rīkotājvalsti, kas uzņēmusi WRC posmu.


Foto: Honza Froněk

Protams, daudziem interesē jautājums, vai šajā rallijā uz starta redzēsim divkārtējo Latvijas rallija čempionu Kalli Rovanperu, kas, kā zināms, savu rallija karjeru uzsāka tieši Latvijā, pateicoties Latvijas automobiļu federācijas izsniegtajai licencei.

Piektdien vakarā Azerbaidžānā, Baku, notiek FIA balvu pasniegšanas ceremonija, kurā Latviju pārstāv Latvijas automobiļu federācijas (LAF) viceprezidents Jānis Krastiņš, LAF ģeneralsekretāre Linda Medne un LAF Drifta un dragreisa komisijas vadītāja Elīna Berķe Bluša.

Pēc šī raksta autora lūguma Jānim Krastiņam tika lūgts noskaidrot, vai Kalli Rovanperu redzēsim ''Tet Rally Latvia''. Jānis, protams, uzrunāja Kalli: ''Vai, Kalle, Tu vari iedomāties, cik daudzi cilvēki man to ir jautājuši, vai Tu startēsi ''Tet Rally Latvia''? Kalle: Pauze... Smaids... ''Tas ir mūsu plāns, vecīt. Tas ir plāns!''''


Latvijas rallija boss Jānis Krastiņš un Kalle Rovanpera. Foto: LAF

''Būšu ļoti, ļoti laimīgs, ja redzēšu visus mūsu Latvijā augušos "jauniešus" mūsu sapņa piepildījumā - "Tet Rally Latvia", un, ja viņi visi kāps uz pjedestāla, tā būs mūsu laime pilnībā,” tā portālam Go4speed atzina Jānis Krastiņš.

Jāpiebilst, ka iepriekš Jānis aprunājās arī ar Kalles tēvu Hari Rovanperu, kurš atklāja, ka "Tet Rally Latvia" ir viņu plānos, jo šī vieta viņiem ir sirdī mīļa un tieši šeit sākās Kalles Rovanperas, divkārtējā WRC čempiona karjera!

Liels paldies LAF un personīgi Jānim Krastiņam par ekskluzīvo komentāru no divkārtējā WRC čempiona!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png