profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hankook no 2025.gada kļūs par oficiālo WRC riepu piegādātāju

Go4speed 06.12.2023 - 17:16 Hankook no 2025.gada kļūs par oficiālo WRC riepu piegādātāju
Publicitātes foto

Hankook trešdien ir apstiprināts kā jaunais riepu piegādātājs pasaules rallija čempionātam no 2025. gada. Par jauno vienošanos tika paziņots pēc jaunākās FIA Pasaules autosporta padomes sanāksmes, kas trešdien notika Baku, un Hankook nomainīs itāļu riepu piegādātāju Pirelli, kas kopš 2021. gada piegādāja riepas visām WRC pilnpiedziņas automašīnām, bet septembrī paziņoja par aiziešanu.

Pirelli aiziešana atstāja Michelin, MRF un Hankook kā nākamos kandidātus trīs gadu līgumam, kas sāksies 2025. gada janvārī. FIA pieņēma Dienvidkorejas uzņēmuma piedāvājumu, kas nozīmē, ka tas tagad apgādās visas RC1, RC2 un RC3 klases automašīnas līdz 2027. gada sezonas beigām.

Hankook ienākšana WRC rallijā ir solis uz priekšu zīmolam, kas šogad Eiropas rallija čempionātā apgādāja vairākas komandas, kuras startē ar Rally2 un Rally4 automašīnām, un bija vadošais riepu piegādātājs Junior ERC.

Jāatzīmē, ka pēdējos gados vairāki WRC piloti, it īpaši Sebastjans Ožjē un Ots Tanaks, kritizēja Pirelli par to, ka riepas neesot uzticamas un tās bieži pieviļot. Vienā no intervijām Ožjē nesen pauda prieku, ka Pirelli aizies no WRC un viņa vietā nākšot Michelin, kas esot daudz uzticamāks, taču sanāksmē tika lemts savādāk.

''Ja godīgi, tad ir mazliet žēl, ka neviens ar Pirelli nerunā par šīm problēmām, jo tas ir joks, ko viņi dara. Tas nav nopietni. Visapkārt vienas pārsistas riepas. Vienā gadā mums ar Pirelli ir vairāk pārsistas riepas nekā ar Michelin pa desmit gadiem kopā. Un neviens nerunā par to, jo ir līgumi, sponsori iesaistīti. Tas nav nopietni,'' pēc viena no rallijiem teica Sebastjans Ožjē. Arī Ots Tanaks ir gan izteicies par Pirelli, gan arī pēc pagājušā gada Igaunijas WRC rallija saņēmis sodu par to, ka pēc ''Rally Estonia'' finiša viņš nenēsāja WRC rīkotāja piešķirto Pirelli zīmola cepurīti, tādējādi izsakot pretenzijas Pirelli virzienā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png