profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC čempionāta aizkulisēs izskan pārsteidzošas baumas

Go4speed 04.12.2023 - 19:54 WRC čempionāta aizkulisēs izskan pārsteidzošas baumas
Vai Tjerī Noivils un Andreas Mikelsens kļūs par komandas biedriem? Foto: Jan Šmerda

2024.gada pasaules rallija čempionāta (WRC) jaunā sezona sāksies 25.janvārī ar ralliju Montekarlo. Līdz ar to šis ir laiks, kad sportisti aktīvi sev meklē komandas, bet komandas sev sportistus.

Pēdējās dienās sociālajos tīklos un dažādos forumos izskan daudz un dažādas baumas, no kurām dažas jau ir piepildījušās. Pagājušās nedēļas izskaņā baumoja par Nikolaja Grjazina un Joana Rosela pievienošanos DG Sport Compétition komandai, kas nākamsezon kļūs par ''Citroen Sport'' rūpnīcas oficiālo pārstāvi WRC2 seriālā, un šīs baumas pirmdien oficiāli apstiprinājās.

Balstoties uz lasīto, aplūkosim, kādi WRC piloti un ar kādām automašīnām un kādās komandās varētu startēt.

Šobrīd zināms Toyota komandas sastāvs, kur Elfins Evans un Takamoto Katsuta aizvadīs pilnu sezonu, bet Kalle Rovanpera un Sebastjans Ožjē startēs atsevišķos WRC posmos. No nākamā gada līgumi ar Hyundai ir Tjerī Noivilam, Otam Tanakam un Esapekam Lapi, kurš aizvadīs daļēju sezonu. Tikmēr M-Sport Ford vēl nav atklājis sastāvu 2024. gada sezonai.


Foto: Kilian Loibl

Aizvadītajās brīvdienās beļģu portāla La Derniere Heure redaktors Olivjē de Vailds ziņoja, ka franču pilots Adriens Formo nākamajā sezonā brauks ar ''M-Sport Ford'' komandas ''Puma Rally1'' automašīnu, kā arī par šo automašīnu interesējas Emīls Lindholms, kurš šogad sezonas otrajā pusē kļuva par ''Hyundai Motorsport N'' komandas braucēju un kuram tuvākā vai tālākā nākotnē tika prognozēta vieta ''Hyundai''. Jāatzīmē, ka M-Sport komandas vadītājs Ričards Milleners nesen uzsvēra, ka komanda plāno algot jaunākus braucējus, lai tie kļūtu par nākotnes zvaigznēm. Taču Lindholma vārds nav izskanējis Millenera runās vai pat agrāk par nozīmīgām uzskatītām baumām. Tāpat, visticamāk, ''M-Sport Ford'' komandas sastāvā turpinās startēt Gregoirs Munsters, kurš šī gada izskaņā aizvadīja divus rallijus ar ''Ford Puma Rally1''. Nākamsezon sportists plāno aizvadīt jau piecas sacīkstes ar ''Ford Puma Rally1''.


Foto: Bitto Zsolt

Turklāt beļģu žurnālists zina stāstīt, ka Esapeka Lapi iegūs sev jaunu komandas biedru Hyundai vienībā. Pēc De Vailda teiktā (to apstiprina ar citi norvēģu lietotāji motorsporta forumā), tad šī gada WRC2 klases čempions Andreas Mikelsens atgriezīsies Hyundai rūpnīcas komandā, kur viņš dalītu braukšanu trešajā ''Hyundai i20 N Rally1'' automašīnā kopā ar Lapi un spāni Dani Sordo. Šāda kombinācija nenāktu par labu citam somu braucējam Tēmu Suninenam, kurš šosezon četros WRC rallijos diezgan atzīstami startēja ar ''Hyundai i20 N Rally1''.

Olivjē de Vailds uzskata, ka 2024. gada sezonā ''Burton Racing'' komandas sastāvā ar ''Toyota'' jauno ''GR Yaris Rally2'' automašīnu varētu startēt francūzis Pjērs Luī Lubē, kurš pēdējās divas sezonas startēja M-Sport komandā ar ''Ford Puma Rally1''. Sezona Lubē nebija tā veiksmīgākā (11.vieta kopvērtējumā), un sezonas noslēdzošā posmā Lubē vairs nestartēja ar Rally1 auto. Lubē komandas biedrs varētu būt Stefans Lefevrs, kurš pirmdien aizvadīja testus ar jauno ''Toyota GR Yaris Rally2''.


Foto: @TGR_WRC

Pēc beļģu žurnālista teiktā ar ''Toyota GR Yaris Rally2'' automašīnu somu Printsport komandas sastāvā varētu startēt ātrais un talantīgais soms Sami Pajari, kurš šosezon startēja Toksport komandā. Pirms vairāk nekā mēneša sociālajos tīklos tika ziņots, ka Printsport komanda esot pārdevusi savas ''Škoda Fabia R5'' / Rally2 automašīnas, lai iegādātos jaunos ''Toyota GR Yaris Rally2''. Jāatzīmē, ka Printsport komanda atrodas tikai 25 kilometrus no ''Toyota WRC'' komandas galvenās mītnes Jiveskilē.

Taču vienas no lielākajām baumām, kas izskan, WRC varētu atgriezties ''Škoda Motorsport'', un tādējādi Škodas atbalstu varētu zaudēt viena no lielākajām pēdējo sezonu WRC2 komandām Toksport (pēdējās sezonās šī vienība WRC startēja ar lielu ''Škoda Motorsport'' atbalstu), kuras sastāvā brauca daudzi spēcīgi un ātri braucēji (Toksport jau ir pametis Grjazins, kurš pēdējās divas sezonas startēja šīs komandas sastāvā). Līdz ar to atklāts paliktu jautājums, kuri piloti kļūtu par ''Škoda Motorsport'' rūpnīcas komandas braucējiem. Šīs komandas virzienā izskan ātrā čehu braucēja Erika Caisa un pieredzējušā Krisa Mīkes vārds, kuri abi pagājušajā nedēļā ar komandu aizvadīja testus Portugālē. Noteikti nedrīkst aizmirst Oliveru Solbergu un Gasu Grīnsmitu.


Foto: Honza Fronek

Tikmēr igauņu rallija braucējs Georgs Linamāe Francijas ''National Hivernal du Dévoluy'' rallijā pirmo reizi startēs ar jauno ''Škoda Fabia RS Rally2''. Iepriekš viņš startēja ar ''Volkswagen Polo GTI R5'', bet šosezon ar Ota Tanaka ''RedGrey'' komandas ''Hyundai i20 N Rally2''. Jāpiebilst, ka RedGrey komanda ir izlikusi pārdošanā ''Hyundai i20 N Rally2'' spēkratu.

Vai kāda no šīm baumām apstiprināsies, rādīs laiks!

Lūk, par ko šobrīd tiek baumots:
1.  Adriens Formo 
Ford Puma Rally1 M-Sport Ford
2. Emīls Lindholms  Ford Puma Rally1 M-Sport Ford
3. Gregoirs Munsters 
Ford Puma Rally1 M-Sport Ford
4. Andreas Mikelsens 
Hyundai i20 N Rally1 Hyundai Motorsport 
5. Pjērs Luī Lubē Toyota GR Yaris Rally2 
Burton Racing
6. Stefans Lefevrs Toyota GR Yaris Rally2  Burton Racing
7. Sami Pajari Toyota GR Yaris Rally2
Printsport
8.
Eriks Cais
Škoda Fabia RS Rally2 Škoda Motorsport
9. Kris Mīke Škoda Fabia RS Rally2 Škoda Motorsport
10.  Georgs Linamāe Škoda Fabia RS Rally2 RedGrey
11. Tēmu Suninens ??? ???
12. Olivers Solbergs ??? ???
13. Gas Grīnsmits ??? ???

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png