profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Liela nedēļa jaunajam 'Toyota GR Yaris Rally2' automobilim

Go4speed 04.12.2023 - 11:42 Liela nedēļa jaunajam 'Toyota GR Yaris Rally2' automobilim
Foto: DirtFish

Šī būs liela nedēļa ''Toyota'' komandas pilnīgi jaunajam ''GR Yaris Rally2'' automobilim. Automašīna ne tikai pabeidz savu pēdējo posmu testēšanas procesā, bet arī izies pēdējo FIA homologācijas pārbaudi, lai startētu rallijā.

Jiveskiles bāzētās komandas pirmā Rally2 automobiļa homologācijas apstiprinājums ir gaidāms 1. janvārī, bet debija - Montekarlo WRC rallijā. Šajā nedēļas nogalē jaunais auto dosies uz Rallye du Dévoluy ātrumposmiem, kur tas startēs kā ''0'' ekipāža.


Foto: DirtFish

''Toyota'' tehniskais direktors Toms Faulers, runājot par 18 mēnešus ilgušā izstrādes procesa pēdējo posmu, portālam DirtFish atzina, ka: "Mēs esam ļoti apmierināti ar to, kā viss ir izdevies. Automašīnas veiktspēja ir laba, un tagad mēs skatāmies uz pēdējo šķērsli, lai šonedēļ veiktu FIA pārbaudi un mēneša beigās [no 1. janvāra] saņemtu homologāciju."

Runājot konkrēti par testēšanu Francijas Alpos, ziņots, ka pirmdien to pilotēs viens no potenciālajiem klientiem, pieredzējušais Stefans Lefevrs. Tiek lēsts, ka šīs nedēļas Rallye du Dévolu rallijā pie stūres varētu sēsties soms Sami Pajari vai ilggadējais ''Toyota'' testu pilots Juha Hanninens.


Foto: DirtFish

''Nākamajā gadā ar ''Toyota GR Yaris Rally2'' mums būs daudz plašāka aina uz ko raudzīties klientu servisa ziņā. Nav precīza šablona tam, ko vēlas klients, jo viņi visi nāks ar dažādām prasībām un vēlmēm attiecībā uz automašīnu, tāpēc mums jābūt elastīgiem un jābūt gataviem."

No personiskā viedokļa raugoties Faulers atzina, ka izstrādes process ir nedaudz atšķīries no Rally1. "No manas puses raugoties, tad mums ir īpaša cilvēku komanda, kas atbild par automašīnas inženiertehnisko risinājumu nodrošināšanu, bet es vairāk raugos plašākā ainā nekā sīkākās detaļās. Tas nedaudz atviegloja darbu, taču galu galā galīgā atbildība ir man, tāpēc stresa līmenis ir līdzīgs."

Atgādināsim, ka nesen Toyota komandas vadītājs Jari-Mati Latvala atklāja, ka 2024. gada Montekarlo WRC rallijā, visticamāk, startēs uzreiz pieci jaunie ''Toyota GR Yaris Rally2'' automobiļi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png