profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

FIA: Mums uz galda ir 15-20 priekšlikumi, taču situācija ir sarežģīta

Go4speed 03.12.2023 - 22:54 FIA: Mums uz galda ir 15-20 priekšlikumi, taču situācija ir sarežģīta
Foto: Nikos Katikis/DPPI

Pasaules rallija čempionāta nākotne, iespējams, šosezon ir bijusi lielākā diskusiju tēma nekā jebkad agrāk. Kad būs izmaiņas, kas palīdzētu padarīt rallija seriālu populārāku?

Arvien vairāk rallija braucēju un komandu vadītāju runā par autorallija popularizēšanu. To, iespējams, apliecina pēdējo divu gadu WRC čempions Kalle Rovanpera, kurš nolēma nākamgad atteikties no cīņas par WRC čempiontitulu un WRC sacensībās aizvadīt tikai daļēju sezonu.

''Pasaules rallija čempionātā viss nav kārtībā: konkurences līmenis vājš, braucēju un komandu maz, nedēļas nogales garas, garlaicīgas un vienmuļas, skatītāju skaits samazinās. Gandrīz vienīgā labā lieta ir Kalle Rovanpera. Un ko viņš dara? 23 gadu vecumā paziņo, ka gribētu mazliet atpūsties,'' situāciju somu portālam Ilta-Sanomat nesen teica žurnālists Miko Ginters.


Foto: Martín Graña

Viena no lielākajām problēmām WRC ir brīžiem garlaicīgās svētdienas, kurās bieži vien jau ir noskaidrots rallija uzvarētājs. Cīņa parasti notiek tikai par Power Stage punktiem. FIA rallija direktors Endrjū Vītlijs Francijas AutoHebdo atklāja, vai jaunajā gadā ir gaidāmas izmaiņas WRC čempionātā.

''Noslēguma diena jau ir liels notikums Power Stage dēļ. Tagad mēs apspriežam, kā padarīt svētdienu interesantāku pirms kulminācijas. Tomēr tas ir ļoti sarežģīti," aģentūrai AutoHebdo sacīja Endrjū Vītlijs. ''Jautājums ir detaļās, jo esam saņēmuši aptuveni 15 dažādus priekšlikumus. Tagad mums jāatrod veids, kas ir vispiemērotākais lielākajai daļai."


Foto: Vladislav Maschl

FIA birokrātijā nekādas izmaiņas nenotiek ātri. Vītlijs uzsver, ka lielas izmaiņas formātā, visticamāk, netiks veiktas, vismaz ne nākamās sezonas sākumā. "Lietas tiek kārtotas caur FIA autosporta padomi. Nedomāju, ka Montekarlo WRC būs radikālas izmaiņas. Ir bijušas daudz diskusijas, bet vēl nav vienprātības.

Lēmumi šajā lietā jāpieņem līdz 16.decembrim, kas ir beigu termiņš reģistrācijai jaunajai sezonai. Vai mums jāgaida līdz 2025. gadam, lai ieviestu lielas izmaiņas? ''Mums uz galda ir 15-20 priekšlikumi, taču gandrīz visi no tiem neprasa izmaiņas (FIA) noteikumos. Tātad mēs varam veikt dažas no šīm izmaiņām. Mūsu mērķis ir nodrošināt izklaidi visas nedēļas nogales garumā," tā Vītlijs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png