profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

2025.gadā 'Rally Estonia' atgriezīsies WRC kalendārā

Go4speed 24.11.2023 - 18:30 2025.gadā 'Rally Estonia' atgriezīsies WRC kalendārā
Foto: Rafal Roguski

Kā vēsta Rally Estonia organizatori, tad 2024. gadā, kā jau tas iepriekš tika runāts, Rally Estonia tiks iekļauts Eiropas rallija čempionāta kalendārā, bet 2025. gadā tas atgriezīsies WRC seriālā. Rally Estonia būs 2024. gada ERČ sezonas ceturtais posms, kas notiks 5.-7. jūlijā.

Pēc septiņu gadu pārtraukuma ERČ kalendāram atkal ir pievienojies Rally Estonia. Eiropas čempionāta labākie braucēji sacentīsies ERČ sezonas ceturtajā posmā 5.-7. jūlijā Dienvidigaunijas ceļos. Rally Estonia ir arī viens no JWRC (junioru) posmiem. Rally Estonia, kas pēdējos četrus gadus uzņēma pasaules rallija čempionāta labākos braucējus, nav svešs ERČ seriālam, jo 2014.-2016. gada sezonās Dienvidigaunijā notiekošais rallijs bija iekļauts ERČ kalendārā. Rally Estonia kā seriāla jaunpienācējs 2014. gadā tika atzīts arī par ERČ "Gada ralliju".


Foto: Honza Fronek

Ja tolaik ERČ seriālu popularizēja Eurosport Events, tad šobrīd ERČ seriālu vada WRC Promoter GmbH, ar kuru Rally Estonia ir ļoti cieši sadarbojies. Pēdējo sešu mēnešu laikā Rally Estonia komanda sadarbībā ar WRC Promoter ir cītīgi strādājusi, lai nodrošinātu, ka Rally Estonia kā ERČ un WRC seriāla rīkotāja veiksmīgais ceļojums turpināsies arī turpmākajos gados. Zināms, ka Rally Estonia 2025. gadā tiks iekļauts WRC kalendārā.

Rally Estonia direktors Urmo Āva: "Mums ir ļoti svarīgi, ka jau vairāk nekā pusgadu strādājam, lai noslēgtu daudzgadu līgumu ar WRC rīkotāju, kas paredzētu gan Eiropas, gan pasaules rallija čempionāta posmu rīkošanu Igaunijā. Liels paldies par ieguldīto darbu un ieguldījumu WRC Promoter un Igaunijas Kultūras ministrijai, kas izstrādā jaunu investīciju plānu lieliem starptautiskiem sporta pasākumiem Igaunijā.''


Foto: Honza Fronek

''ERČ seriālā pieaug dalībnieku skaits, kuri brauc ar Rally2 automašīnām, un es ticu, ka nākamgad Eiropas čempionāta mājas posmā ar Rally2 automašīnām startēs diezgan daudz igauņu ekipāžu. Iespēja, ka dažas no tām sasniegs TOP3, ir ļoti, ļoti liela, un tā būs laba iespēja jaunajiem braucējiem sasniegt lielisku rezultātu titulētajās sacensībās un salīdzināt sevi ar labākajiem no Latvijas, Lietuvas, Somijas un citām valstīm. Es ar nepacietību gaidu šo sacīksti. Vēlos kopā ar visu Rally Estonia komandu dot savu ieguldījumu, lai veidotu vēl spēcīgāku pamatu turpmākai WRC posma organizēšanai Igaunijā,'' nobeidz Āva.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png