profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Toyota paredz, ka Montekarlo WRC startēs uzreiz pieci jaunie 'GR Yaris Rally2' auto

Go4speed 21.11.2023 - 14:44 Toyota paredz, ka Montekarlo WRC startēs uzreiz pieci jaunie 'GR Yaris Rally2' auto
Foto: wrc.com

Toyota komandas vadītājs Jari-Mati Latvala atklājis, ka 2024. gada Montekarlo WRC rallijā, visticamāk, startēs pieci jaunie ''Toyota GR Yaris Rally2'' automobiļi.

Pilnībā jaunais ''GR Yaris Rally2'', kas ir pirmais ''Toyota Gazoo Racing'' ražotais klientu automobilis, pašlaik atrodas homologācijas procesā. Automobilis pirmo reizi publiski parādījās 2022. gada Japānas WRC rallijā, un kopš tā laika, gatavojoties debijai sacensībās, ir veikta plaša izstrādes programma, kā arī veikti neskaitāmi testi uz dažādiem segumiem.

Latvala, kurš ir aktīvi iesaistījies automobiļa testēšanas režīmā, paziņoja, ka komandas mērķis ir 2024. gadā Jiveskilas rūpnīcā saražot 40 līdz 50 ''GR Yaris Rally2'' automobiļus, no kuriem piecus paredzēts redzēt jau sezonas atklāšanas rallijā Montekarlo (25.-28. janvāris).

"Nākamgad mēs plānojam un ceram Somijā saražot no 40 līdz 50 automašīnām, kas nozīmē uzbūvēt gandrīz četras automašīnas mēnesī," portālam wrc.com saka Jari-Mati Latvala. "Mūsu mērķis ir nodrošināt piecas automašīnas Montekarlo rallijā.''


Foto: wrc.com

"Mums ir liels saraksts ar cilvēkiem, kuri ir ieinteresēti iegādāties mūsu automašīnas, taču mēs neesam spējuši apstiprināt viņu visu pasūtījumus. Pirmkārt, man jāsaka, ka pirmās divas sacīkstes mums ir vissvarīgākās - Montekarlo un Zviedrija, lai mēs tur varētu nodrošināt automašīnas augstākā līmeņa braucējiem."

Latvala paskaidroja, ka WRC2 sacensībās startējošie klienti saņems augstāko prioritāti, kam sekos FIA Eiropas rallija čempionāta braucēji, citu valstu braucēji u.t.t. "Kad no WRC pāriesim uz nākamo prioritāti, nākamā prioritāte būs Eiropas čempionāts. Tur mēs patiešām koncentrējamies uz braucējiem, kuri vēlas braukt šajā čempionātā. Mēs būsim tur, piedāvāsim viņiem automašīnas privāti, un pēc tam centīsimies palīdzēt arī braucējiem nacionālajos čempionātos."


Foto: wrc.com

Lai gan TGR Challenge programmas braucēji Hikaru Kogure un Juki Jamamoto ar jaunajām Rally2 mašīnām piedalīsies atsevišķās sacensībās Eiropā, Toyota neplāno nākamgad pieteikt rūpnīcas komandu dalībai WRC2. "Ir Izaicinājuma programma, un tad ir klientu programma. Visi braucēji brauks privātās komandās," nobeidz Latvala.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png