profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Japānas ralliju pārsteidz sniegs, Evans saglabā vadību

Go4speed 18.11.2023 - 13:05 Japānas ralliju pārsteidz sniegs, Evans saglabā vadību
Elfins Evans. Foto: TOYOTA GAZOO Racing WRC

Naktī uz sestdienu sportisti aizvadīja Japānas WRC rallija trešo dienu, kurā bija jāveic astoņi ātrumposmi. Dienas pirmais ātrumposms bija saraustīts. Tjerī Noivils, kurš trasē devās pirmais, trasē apdzina “0” ekipāžu, kura tehnisku problēmu dēļ bija apstājusies kādā līkumā. Pēc tam beļģis brauca pārbrauciena režīmā, kamēr Takamoto Katsuta un Ots Tanaks ilgu laiku turpināja braukt sacensību režīmā, lai arī tobrīd jau tika paziņots, ka trasē ir izkārti sarkanie karogi.

Atlikušajos ātrumposmos ļoti ātrs bija mājinieks Takamoto Katsuta, kurš četros dopos pamanījās uzrādīt ātrākos laikus. Ja pēc otrās dienas Katsuta kopvērtējumā bija devītais, tad pirms dienas noslēdzošā superspeciālā ātrumposma viņš bija pakāpies jau uz sesto vietu. Sportists atzina, ka viņa mērķis ir aizcīnīties līdz ceturtajai vietai, lai ļautu Toyota komandai ieņemt pirmās četras pozīcijas.


Jāatzīmē, ka, ja līdz šim Japānas WRC tika piedzīvots lietus, migla un saule, tad 14.dopā sportistus pārsteidza slapjšs sniegs! ''Jā, tiešām snieg. Priecīgus Ziemassvētkus,'' pēc finiša smejot teica Ots Tanaks, kurš turpināja kritizēt M-Sport Ford komandas ''Ford Puma Rally1'' automašīnu. ''Tas ir sarežģīti. Pēdējais rallijs, bet vēl gribētos iegūt kaut kādu sajūtu, kas man šogad nav bijusi. Vēl pusotra diena līdz beigām," pēc viena no rīta ātrumposmiem teica Tanaks.

"Snieg! Tas ir traki. Mēs domājām, ka esam redzējuši sliktāko, bet laikapstākļi šeit ir pārsteidzoši," pēc finiša teica Sebastjans Ožjē. “Šis rallijs nebeidz pārsteigt. Tagad snieg, tas ir kaut kas neiedomājami. Nezinu, ko teikt. Gribu ātrāk, lai beidzas šī diena,” smejoties teica Kalle Rovanpera.


Foto: Hyundai Motorsport

Noslēdzošajā superspeciālajā posmā atkal ātrākais bija Esapeka Lapi. Soms atzina, ka viņam nav izskaidrojums, kāpēc viņš ir ātrs tieši stadionā, bet pašā trasē nav. Lapi smejot noteica, ka varbūt būtu jāpadomā par 22 Superspeciāliem ātrumposmiem, kur tad viņš noteikti iesaistītos cīņā par uzvaru.

RC2 klasē vadību saglabā Andreas Mikelsens, kuram cieši seko Gregoirs Munsters.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png