profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietus Japānas WRC padara neprognozējamu, vadību pārņem Evans (FOTO)

Go4speed 17.11.2023 - 13:15 Lietus Japānas WRC padara neprognozējamu, vadību pārņem Evans (FOTO)
Foto: DirtFish

Ar septiņiem ātrumposmiem piektdien turpinājās Japānas WRC rallijs, kas bija notikumiem bagāts, jo savas korekcijas ieviesa lietus.

Dienas pirmais posms iesākās ar pamatīgu lietu un ļoti slidenu trasi. Ļoti ātrs bija Elfins Evans, kurš par četrām sekundēm apsteidza Sebastjanu Ožjē, bet Tjerī Noivils zaudēja 20,8 sekundes. Diemžēl vienā un tajā pašā līkumā avārijas piedzīvoja Dani Sordo un Adriens Formo. Kā atklāja sportisti, tad minētajā vietā, kur bija jābrauc no kalna lejā, ceļu klāja pamatīgs daudzums ūdens, kā rezultātā bremzējot, auto saslīdēja un noskrēja no ceļa. Sportisti atzina, ka neko tādu nebija gaidījuši.


Foto: DirtFish

Jāatzīmē, ka līdz tai vietai pa trasi lidoja Takamoto Katsuta, kurš pēc divām laika ņemšanas vietām tuvākos sekotājus apsteidza par vairāk nekā desmit sekundēm, taču arī japānis tajā pašā vietā kļūdījās, ieskrienot kokā. Par laimi, Katsuta spēja turpināt ralliju, taču tobrīd viņa
auto bija tehniskas problēmas, kā rezultātā tika zaudēts daudz laika.


Foto: RallyTV

Trešajā dopā vēlreiz ātrākais bija Evans, kuram desmit sekundes zaudēja Noivils. Jāatzīmē, ka gandrīz visiem vadošajiem braucējiem bija problēmas ar redzamību, jo svīda mašīnas priekšējais stikls. Šī iemesla dēļ sportisti zaudēja daudz laika. Tikmēr logs nesvīda WRC2 klases čempionam Andreasam Mikelsenam, kurš uzrādīja trešo ātrāko laiku absolūti!


Skats no Tanaka automašīnas salona

Diemžēl nākamais ātrumposms tika atcelts, jo nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ uz ātrumposmu nevarēja ierasties mediķu helikopters.

Līdz ar to tobrīd līderis bija Evans, kuram sekoja Noivils (+26) un Ožjē (+42,6). Tikai 16.vietā bija Ots Tanaks, kurš, kā vienmēr, sūdzējās par tehniskām problēmām.

Foto: TGR

Pēc servisa parka laikapstākļi nedaudz uzlabojās, taču trase tāpat bija slidena. Ļoti ātrs bija Katsuta, kurš uzvarēja trijos dopos pēc kārtas. Tas viņam ļāva kopvērtējumā apsteigt tēti Norihikio Katsutu (Toyota GR Yaris Rally2 Concept) un no 24.vietas pakāpties uz devīto pozīciju. ''Man ir jāapsteidz tētis, savādāk nākamgad viņš ieņems manu vietu,” tā pēc viena no dopa smejoties teica Katsuta. Jāatzīmē, ka sestajā dopā 100 metrus pēc starta avāriju piedzīvoja Noivils.


Superspeciālajā posmā ātrākais bija Esapeka Lapi, kura ātrums pirmajā dienā nebija diez ko labs. Kopvērtējumā pēc divām dienām vadībā ir Evans, kuram seko Ožjē, kurš pēc minūtes soda šobrīd komandas biedram zaudē minūti un 49 sekundes. Trešā vieta Kallem Rovanperam, kurš zaudē vairāk nekā divas minūtes. Ceturto vietu ieņem Mikelsens, kurš ir līderis RC2 klasē. Katsuta šobrīd ir devītais.


Foto: Škoda Motorsport

Sestdien sportisti veiks astoņus dopus. Devītā ātrumposma starts naktī uz sestdienu - 01:04 pēc Latvijas laika.

Rallija rezultāti:


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png