profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

M-Sport: Mūsu gados jaunais WRC pilotu sastāvs var būt konkurētspējīgs

Go4speed 15.11.2023 - 08:58 M-Sport: Mūsu gados jaunais WRC pilotu sastāvs var būt konkurētspējīgs
Foto: M-Sport

''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Mileners ir pārliecināts, ka gados jaunais pilotu sastāvs, ko komanda plāno nākamajam gadam, var būt konkurētspējīgs pasaules rallija čempionātā (WRC).

Ford komanda vēl nav apstiprinājusi savus plānus nākamajai sezonai, taču, ja tā turpinās startēt rallija augstākajā līmenī, komandai būs jābrauc ar mainītu pilotu sastāvu pēc Ota Tanaka lēmuma 2024. gadā atgriezties Hyundai komandā.

Šosezon ''M-Sport Ford'' komanda WRC augstākajā klasē startēja ar diviem pilotiem – Otu Tanaku un Pjeru-Luī Lubē, kurš gan sezonas noslēdzošo posmu izlaidīs, tādējādi savu vietu dodot Adrienam Formo. Taču vēl trīs privātie piloti ar ''Ford Puma Rally1'' automašīnu šogad startēja atsevišķos WRC posmos.


Foto: Urmo Sibul

Pašlaik komanda kopā ar partneriem un potenciālajiem braucējiem izvērtē nākamā gada plānus, taču Mileners jau iepriekš izteicis viedokli, ka, visticamāk, komandas sastāvā nākamsezon būs gados jauni braucēji. Mileners apgalvo, ka Lubē, Formo un Gregoirs Munsters ir potenciālo kandidātu sarakstā.

Lubē ir aizvadījis grūtu savu pirmo pilno WRC sezonu, kurā viņa labākais rezultāts ir divas sestās vietas, savukārt Munsters, ar Rally1 auto piedaloties tikai divās sacīkstēs, parādījis daudzsološu ātrumu abos rallijos. Tikmēr Formo ir pārliecinoši startējis Rally2 klasē, uzvarot Centrāleiropas rallijā RC2 klasē, kā arī izcīnot Lielbritānijas rallija čempiontitulu.

"Tie ir trīs braucēji, kurus mēs, protams, varētu apskatīt, jo viņiem ir pieredze ar šo Rally1 automašīnu," portālam motorsport.com saka Ričards Mileners. "Mums vēl ir nedaudz jāstrādā, lai nodrošinātu budžetu, bet, manuprāt, ja mēs konsekventāk brauksim ar junioriem, mēs esam parādījuši, ko viņi var izdarīt, un, manuprāt, tas ir mērķis. Domāju, ka viņi visi var cīnīties par pjedestālu, ja viņi brauc saprātīgi. Uzvarēt uzreiz, iespējams, ir vēl viens solis uz priekšu, bet nav iemesla, kāpēc mēs nevarētu būt konkurētspējīgi."


Foto: Tõnis Avila

Nesen parādījās runas, ka M-Sport esot veicis sarunas ar Oliveru Solbergu par potenciālu sadarbību 2024.gada sezonā. Uz papīra varētu šķist, ka Monster Energy atbalstītais 22 gadus vecais sportists, kurš šogad izcīnīja divas uzvaras WRC2, būtu ideāli piemērots 2024. gadam, taču šķiet, ka potenciālo pāreju sarežģī M-Sport atbalsts no cita enerģijas dzērienu uzņēmuma - Red Bull. Mileners apgalvo, ka komanda apspriež iespēju turpināt sadarbību ar šo zīmolu arī nākamgad, lai gan darījums vēl nav noslēgts.

"Mēs vēlamies turpināt sadarbību ar viņiem [Red Bull], bet mēs joprojām diskutējam par to, kas ir iespējams. Red Bull, tāpat kā visi partneri, ir ieinteresēti sniegumā, taču mums ir jābūt reālistiem attiecībā uz to, kur mēs varam būt."

PIEDALIES RALLY BUHARIKI WRC PROGNOŽU SPĒLĒ!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png