profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

M-Sport: Uzlabotā 'Ford Fiesta Rally2' automašīna ir patiešām konkurētspējīga

Go4speed 11.11.2023 - 17:56 M-Sport: Uzlabotā 'Ford Fiesta Rally2' automašīna ir patiešām konkurētspējīga
Foto: Ivo Nesrovnal

Pēc 18 mēnešu gara izstrādes procesa ''M-Sport Ford'' komanda Centrāleiropas WRC rallijā startēja ar uzlaboto ''Ford Fiesta Rally2'' automašīnu. Kā atklāja komanda, tad pēdējā homoligācijas paketē nopietnākie uzlabojumi skāra tieši dzesēšanas sistēmu. Lai arī šie uzlabojumi vairāk domāti karstiem apstākļiem, komandas vadītājs Ričards Mileners cerēja, ka arī Centrāleiropas WRC rallijā tie dos uzlabojumus.

Un, iespējams, tie arī deva rezultātu, jo Adriens Formo aizvadītajā rallijā palīdzēja M-Sport Ford komandai izcīnīt pirmo uzvaru šajā WRC sezonā RC2 klasē. Pēc pārsista riteņa trešajā dopā, Formo starp visām RC2 klases mašīnām bija atkritis uz 15.vietu, tobrīd līderim zaudējot vienu minūti. Taču turpinājumā Formo burtiski lidoja par trasi, kas viņam beigās ļāva ne tikai noķert līderi, bet arī izcīnīt uzvaru, par 17,3 sekundēm apsteidzot savu tautieti Nikolā Kaminī (Škoda Fabia RS Rally2).

"Domāju, ka tas noteikti bija viens no maniem labākajiem sniegumiem," pēc rallija sacīja Adriens Formo, atzīmējot, ka šī, iespējams, esot bijusi viņa viena no labākajām uzvarām RC2 klasē. "Visu ralliju ļoti centos un darīju visu, lai uzlabotu rezultātus, uzvarētu ātrumposmos un atgrieztos priekšgalā. Aizcīnīties no 15.vietas uz pirmo vietu – tas ir diezgan iespaidīgi. Komanda var būt lepna par to, ko viņi šogad paveica ar šo automašīnu - tika ieguldīts tik daudz darba un pūļu, un tas viss atmaksājās. Mēs varējām sajust atšķirību ar jauno dzesēšanas paketi, viss ir mainījies. Man jāsaka liels paldies visiem komandas darbiniekiem par paveikto," tā Formo, kurš arī ieguldīja lielu darbu testējot jauno ''Ford Fiesta Rally2'' automašīnu. Jāpiebilst, ka Formo pēc smagas 2022.gada sezonas, piedzīvojot vairākas avārijas ar ''Ford Puma Rally1'' automašīnu, šogad tika pazemināts uz Rally2 klasi.


Foto: Martin Trdla

M-Sport atklāja, ka automašīna, ar kuru Formo brauca tagad, būtiski atšķiras no tās, kuru viņš stūrēja pirms 11 mēnešiem. "Tagad automašīna noteikti ir patiešām konkurētspējīga. Mēs varam ar to patiesi lepoties. Visu sezonu kopā ar komandu esam strādājuši pie automašīnas uzlabošanas, un tagad mēs parādām, ka automašīna ir tāda, kāda tā ir, un tas patiešām ir labi komandai.''

Nākamajās brīvdienās Japānā noslēgsies 2023.gada WRC sezona, kur Formo, pateicoties uzticībai M-Sport un viņa darbam, attīstot Rally2 automašīnu, tiks pie iespējas atkal startēt ar Rally1 auto.

''Runājot par rezultātiem Japānas WRC, tad nevajag cerēt daudz. Mani konkurenti ir aizvadījuši testus, piedalījušies sacensībās, bet man tas būs pirmais rallijs šogad. Būs daudz jāmācās, analizējot pagājušā gada video no Japānas WRC. Šis man būs jauns rallijs, tāpēc ielēkt Rally1 mašīnā būs liels izaicinājums. Es to startu ar Rally1 automašīnu gribu uztvert kā dāvanu pēc patiešām labas sezonas un vienkārši izbaudīt braukšanu,'' nobeidz Formo, kurš pretendē uz vietu M-Sport komandā 2024.gada sezonā.


Foto: Honza Froněk

"Esmu patiesi priecīgs, ka dodu Formo iespēju parādīt, ko viņš spēj, izmantojot vēl vienu iespēju ar ''Ford Puma Rally1''. Viņš šogad ir paveicis lielisku darbu, un šī ir pelnīta balva. Gan Formo, gan Pjers-Luī Lubērs ir pelnījuši turpināt mūsu plānus pārskatāmā nākotnē," nobeidz Ričards Mileners.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png