profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Hyundai' vadītājs: Ots Tanaks var būt mūsu Maks Verstapens

Go4speed 07.11.2023 - 14:25 'Hyundai' vadītājs: Ots Tanaks var būt mūsu Maks Verstapens
Sirils Abitebuls. Foto: Hyundai Motorsport

''Hyundai'' komandas vadītājs Sirils Abitebuls par ''Hyundai'' komandas vadītāju kļuva šā gada sākumā. Francūzi šajā sporta veidā joprojām var uzskatīt par iesācēju, taču, no otras puses, viņš ilgu laiku strādāja par ''Renault'' vadītāju F1 seriālā, tāpēc viņa zināšanas un pieredze ir gana liela. Vasarā par ''Hyundai'' komandas tehnisko direktoru tika iecelts Fransuā Ksavjers Demeisons, un, visticamāk, tieši šīs izmaiņas pamudināja Tanaku atgriezties Hyundai vienībā.

''Mani vienmēr iedvesmo organizācijas, kas dara visu, lai stratēģija un rezultāti būtu uzvaroši. Īpaši domāju par tādu organizāciju kā ''Red Bull'','' saka Sirils Abitebuls.

''Hyundai'' WRC čempionātā pēdējos gados ir nonākusi ''Toyota'' vienībās ēnā. ''Hyundai'' 2019.-2020.gadā WRC izcīnīja ražotāju kausu, bet pēdējos trīs gadus WRC dominē ''Toyota''.


Foto: Wojciech Gradzki

''Hyundai'' līdz šim nekad nav uzvarējis WRC braucēju ieskaitē. Abitebuls cer, ka ar Tanaka atgriešanos ''Hyundai'' viņš varētu sasniegt ''Red Bull'' līdzīgu sniegumu, kāds tas ir F1 seriālā.

''Ja Ots Tanaks brauktu F-1, esmu diezgan pārliecināts, ka viņš brauktu ''Red Bull Racing'' komandā. Tādu iedvesmu vēlos turpināt ''Hyundai'' komandā. Mēs esam izveidojuši tādu kā nelielu ''Red Bull Racing'' komandu WRC čempionātam, un Ots Tanaks var būt mūsu Makss Verstapens, kurš F1 uzvarējis pēdējos trīs gados.''

Līdz šim Tanaks WRC savu labāko rezultātu sasniedza 2019. gadā, ar ''Toyota'' komandu kļūstot par WRC čempionu. Pagājušajā sezonā viņš finišēja otrais.

Savu pēdējo ralliju Tanaks ar ''Ford Puma Rally1'' automašīnu aizvadīs Japānas rallijā, kas notiks no 16.-19. novembrim.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png