profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

FIA dod laiku Centrāleiropas WRC, lai risinātu rallija maršrutā radušās problēmas

Go4speed 06.11.2023 - 23:04 FIA dod laiku Centrāleiropas WRC, lai risinātu rallija maršrutā radušās problēmas
Foto: Michal Kohout

Centrāleiropas WRC rallija organizatoriem ir seši mēneši laika, lai piedāvātu galīgo 2024. gada sacensību maršrutu, ja tie vēlas veikt izmaiņas pēc pasaules rallija čempionāta braucēju kritikas, norāda FIA.

Pirms divām nedēļām WRC čempionātā tika ieviesta pilnīgi jauna koncepcija - Centrāleiropas rallijs, kurā pirmo reizi WRC posms norisinājās uzreiz trīs valstīs. Centrāleiropas WRC rallijs ietvēra 18 asfalta ātrumposmus Čehijā, Austrijā un Vācijā. WRC rīkotājs un komandas atzinīgi novērtēja šo ralliju, jo līdzjutēji kuplā skaitā ieradās, lai vērotu šīs sacensības, tomēr organizatori bija spiesti atcelt vienu posmu, jo skatītāji stāvēja bīstamās vietās.


Foto: Martin Trdla

Lai gan rallijs kopumā bija veiksmīgs, vairāki braucēji izteica bažas par rallija maršrutu, kas ietvēra 1380 kilometrus garu pārbraucienu [garākais sezonā], lai veiktu 310 km ātrumposmus. Iespējams, vislielākās diskusijas izraisīja trīsarpus stundu ilgais brauciens no Pasavas (Vācija) uz Prāgu (Čehija), kur notika svinīgais starts un pēc tam 11 km garais superspeciālais ātrumposms, pirms došanās atpakaļ uz Pasavas servisa parku. Pēc tam ekipāžas atgriezās atpakaļ Čehijā, lai dotos uz piektdienas ātrumposmiem.

"Tā bija pirmā reize, kad šeit notika rallijs, un ir lietas, ko var pārrunāt un uzlabot, piemēram, pārbraucieni. Uzskatu, ka var izveidot labāku maršrutu," sacīja Toyota pārstāvis Sebastjans Ožjē.

"Pārbrauciens tiešām bija pārāk garš, tam nav jēgas. Godīgi sakot, tas neatbilst tam, kas mums ir jāsasniedz. Mēs cenšamies komerciāli pārdot to, ka izmantojam hibrīdautomobiļus, bet, ja tu taisi ralliju, kas ir 1600 km gari, tas nav pareizi. Tam jābūt labākam."

M-Sport pārstāvis Ots Tanaks piebilda: "Formāts nebija labs. Mēs jau ilgu laiku runājām par to, kādā virzienā tam vajadzētu iet, un formāts bija sliktāks."

Foto: Dominik Autengruber

Rallija uzvarētājs Tjerī Noivils piekrita, ka esot bažas par rallija maršrutu, taču viņš bija priecīgs, ka varēja nobraukt šo distanci, ņemot vērā līdzjutēju skaitu, kas bija ieradušies, lai sekotu līdzi automašīnām. Viņš vēlētos, lai nākamgad trasē tiktu izvietoti vēl vairāk stabiņi pret trases griešanu.

"Rallijs bija jauks, bet laikapstākļi bija drūmi, tāpēc tas padarīja to ļoti sarežģītu. Varbūt nākamgad, ja gaidāms lietus, mums vajadzētu izlikt vairāk stabiņus, kas neļautu griezt trasi," saka Tjerī Noivils.

"No šīs perspektīvas ir mazliet darba, bet kopumā neesmu pret to, lai brauktu garus pārbraucienus, ja mēs redzam tādu skatītāju daudzumu. Skatītāju entuziasms un atbalsts bija liels. Tā bija lieliska izrāde, tāpēc man nav iebildumu nobraukt vairāk kilometru. Cilvēki bija visur, ne tikai ātrumposmos, bet arī pārbraucienos.''

FIA autosporta direktors Endrjū Vītlijs apgalvo, ka FIA jau ir saņēmusi nedaudz izmainītu nākamā gada sacensību maršrutu. "Organizatori piedāvā līdzīgu, bet ne gluži tādu pašu rallija maršrutu. Viņiem vēl ir seši mēneši laika, lai piedāvātu galīgo variantu."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png