profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mikelsens: Tas bija bīstami; nedomāju, ka Rally1 ekipāžas ir vairāk vērtas nekā Rally2

Go4speed 03.11.2023 - 18:55 Mikelsens: Tas bija bīstami; nedomāju, ka Rally1 ekipāžas ir vairāk vērtas nekā Rally2
Foto: Thomas Gorlt

WRC2 čempions Andreas Mikelsens aicinājis FIA veikt izmaiņas, atļaujot Rally2 braucējiem izmantot Gravel Crew ekipāžas. Atgādināsim, ka Rally1 klases braucēji asfalta rallijos izmanto Gravel crew ekipāžas, kuru uzdevums ir pirms attiecīgās sacensību dienas agri no rīta pirms rallija starta izbraukt ātrumposmus, lai pēc tam savu ekipāžu stūrmaņiem ziņotu par izmaiņām trasē – kur ir dubļi, peļķes, ledus u.t.t.

Centrāleiropas WRC rallija trešajā dopā, kurā stipri lija un trase bija ļoti slidena, avāriju piedzīvoja viens no galvenajiem WRC2 klases favorītiem Joans Rosels. Tā ātrumposma finišā Mikelsens atzina, ka "Žēl Rosela ekipāžu, tas nebija viegli. Rally2 klasē mums nav Gravel Crew ekipāžas (Izņemot Montekarlo WRC ralliju), un šādos apstākļos tas ir ļoti bīstami. Nedomāju, ka Rally1 ekipāžas ir vairāk vērtas nekā Rally2 ekipāžas."


Foto: Ladislav Holeček

Arī preses konferencē norvēģis akcentēja šo pašu problēmu. "Piektdiena Čehijā (bez Gravel crew ekipāžas) bija super sarežģīta. Kad mēs braucam ar šādiem ātrumiem, tad neizmantot Gravel crew ekipāžu patiesībā ir ļoti bīstami. Patiešām ceru, ka FIA kaut ko darīs ar Rally2 ekipāžām, jo mēs arī braucam maksimāli ātri šajos pašos ātrumposmos. Tas nav viegli."

Atļaujot WRC2 ekipāžām izmantot Gravel crew ekipāžas, palielinātos šo dalībnieku izmaksas, un, iespējams, privātie braucēji nonāktu neizdevīgākā situācijā. Taču Hyundai braucējs Emīls Lindholms neuzskata, ka tas būtu pārmērīgi dārgi.


Gravel Crew ekipāžas automašīnas. Foto: motorsportmagazine.com

"Personīgi, jā, tā ir drošības lieta," portālam DirtFish saka Lindholms. "Ja runājam par Centrāleiropas WRC ralliju, tad piektdienas ātrumposmi ļoti izmainījās no tā, ko mēs redzējām, kad pierakstījām trasi. Domāju, ka diezgan daudzi braucēji tika pārsteigti mainīgo apstākļu dēļ.''

"Uzskatu, ka katras rallija ekipāžas trases pierakstu automašīnas šeit ir tik un tā, tāpēc mums būtu vajadzīgi tikai divi puiši, un lielākajai daļai no mums šeit asfalta sacensību laikā būtu kāda palīdzība. Tāpēc domāju, ka tā būtu laba lieta, kas tiktu ieviesta ar diezgan zemām izmaksām."


Foto: Kilian Loibl

Tikmēr Eriks Cais, kurš aizvadītajā rallijā finišēja otrais WRC2 klasē, neredz nepieciešamību pēc Gravel crew ekipāžām. "Noteikti mums ir daudz onbordu no trases pierakstīšanas. Tāpat jūs varat skatīties WRC+ tiešraidi, lai redzētu, kas jūs var sagaidīt. Un, manuprāt, lai to visu padarītu mazliet skarbāku, varbūt pat ir labāk, ka WRC2 ekipāžām nav Gravel crew ekipāžas. Tāpēc, ja godīgi, man tas patiktu nedaudz vairāk, ja mums nebūtu šādu Gravel crew."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png