profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Hyundai' boss: Statistika ir skaidra un tā nemelo, taču mana pārliecība saka pretējo

Go4speed 30.10.2023 - 22:36 'Hyundai' boss: Statistika ir skaidra un tā nemelo, taču mana pārliecība saka pretējo
Sirils Abitebuls. Foto: Dirtfish

Pēc pēdējās Esapekas Lapi avārijas Hyundai komandas vadītājs Sirils Abitebuls uzskata, ka viņam neizdodas no sava braucēja izvilināt to labāko.

Lapi bija ātrs pirmajos divos piektdienas Centrāleiropas rallija ātrumposmos, un, ja ne sods par pāragru startu, viņš tobrīd būtu bijis otrajā vietā. Taču cīņa par augstu rezultātu izgaisa brīdī, kad soms piedzīvoja avāriju, kas viņam lika izstāties.

No pēdējiem četriem startiem Lapi trijos posmos ir piedzīvojis avārijas. Abitebulam īsti nav izskaidrojums, kāpēc tā notiek.

"Statistika saka, ka šobrīd mēs nevaram [paļauties uz viņu], taču mana dziļā pārliecība saka pretējo. Taču man tas vēl ir jāpierāda," portālam DirtFish saka Sirils Abitebuls. "Statistika ir skaidra un tā nemelo. Es domāju, ka mums jāsaprot, kas šo statistiku nosaka, kas virza šo slikto nogriezni, kas viņam ir. Cerēju un ticēju, ka redzēsim viņu braucam ar smaidu, un, redzot laikus, kas bija patiešām labi, smaids arī veidojās.''


Foto: Honza Fronek


"Viņš bija patiešām konkurētspējīgs. Varēja redzēt, ka viņam braukšana ar automašīnu sagādāja prieku. Un, kad Lapi bauda sevi, tas parasti ir sākums kaut kam ļoti, ļoti labam. Tāpēc esmu vīlies, esmu sarūgtināts, bet arī nedaudz neizpratnē par visu šo situāciju. Mums vēl ir kārtīgi jāapspriežas. Protams, mēs sarunājamies, bet pēc kaut kā tāda nav īstais brīdis, lai uzreiz patiešām padziļināti apspriestu lietas, bet kādā brīdī mēs to darīsim."

Abitebuls uzskata, ka "nav atbildes, kas derētu visām situācijām", kad runa ir par braucējiem. Sirils uzskata, ka ir jāveido padziļināta personīga izpratne par Lapi vajadzībām gan mašīnā, gan ārpus tās. Viņš uzskata, ka viņam ar Lapi "vēl ir jāmēģina to atrisināt". "Pagaidām man tas neizdodas, tas ir pilnīgi skaidrs, jo tas nedarbojas. Tā ir kolektīvā neveiksme. Tātad tā ir visa komanda. Mēs redzam, cik konkurētspējīgs viņš var būt, cik apņēmīgs un izdomas bagāts un radošs viņš var būt. Mēs sacenšamies, lai uzvarētu, tāpēc mums jāmēģina salauzt šo situāciju. Bet pagaidām mums tas neizdodas."

Abitebuls uzsvēra, ka, neskatoties uz pēdējā laika slikto sportisko formu, Lapi izredzes palikt komandā 2024. gadā netiek apdraudētas, pat, ja "šis lēmums būs jāpieņem, pamatojoties uz statistiku", un, ka Lapi nav nekas personīgi jāpierāda Abitebulam par viņa vērtību Hyundai. Komandas boss tic Lapi un viņš uzskata, ka varbūt pēdējā laika neveiksmēs vainīgs varētu būt viņš vai komanda.


Foto: Dirtfish

''Ātrums tur bija, un Lapi nemēģināja tajā vietā kaut ko pārsteigt. Varēja redzēt, ka viņš automašīnā bija ļoti mierīgs. No onboard ierakstiem var redzēt, ka viss bija ļoti kontrolēts, ļoti izsvērts. To var redzēt arī no avārijas datiem. Jūs varat redzēt, ka viņš bija ļoti nosvērts.''

"Tāpēc, manuprāt, šī avārija bija patiešām dīvaina. Varbūt tā ir pārlieku liela pārliecība nevis par sevi, bet par mašīnu. Viņš saka, ka mašīnā jutās ļoti labi. Varbūt viņam šķita, ka saķere patiesībā ir lielāka nekā tā bija patiesībā. Kad viņš atlaida bremzes, domāju, ka tieši tur viņš zaudēja un notika avārija. Manuprāt, mums ir precīzi jāsaprot, kā mēs varam vairāk palīdzēt viņam nākotnē."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png