profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mikelsens: Patīkami izcīnīt titulu, jo būtu garlaicīgi braukt uz Japānu pēc viena punkta

Go4speed 30.10.2023 - 14:03 Mikelsens:  Patīkami izcīnīt titulu, jo būtu garlaicīgi braukt uz Japānu pēc viena punkta
Andreas Mikelsens un Torsteins Eriksens

2021.gadā pēc cīņas ar Madsu Ostbergu par WRC2 klases čempionu tika kronēts Andreas Mikelsens. Pagājušajā gadā Mikelsens pēc pieļautās kļūdas Grieķijas WRC Superspeciālajā ātrumposmā, visticamāk, zaudēja uzvaru WRC2 čempionātā, taču šogad viņam izdevās atkāroti kļūt par WRC2 klases čempionu. Lai arī pēc piedzīvotās avārijas Mikelsens Centrāleiropas rallijā palika bez punktiem, uzvara Power Stage ātrumposmā un iegūtie trīs punkti ļāva norvēģu autosportistam iegūt titulu.

''Mums bija lieliska sezona,'' portālam Dirtfish stāsta 34 gadus vecais Andreas Mikelsens. ''Bija diezgan liels spiediens, jo mums plānā bija tikai četri ralliji. Zzināju, ka, ja šajos četros rallijos pieļausim vienu kļūdu, mēs vairāk nesaņemsim, tāpēc bija patiešām grūti. Censties izvairīties no nepatikšanām un tajā pašā laikā būt ātram nav viegli, bet mums tas izdevās diezgan labi.


Foto: Jiří Jermakov

Kopumā Mikelsens šogad uzvarēja trīs posmos, bet vienā palika trešais. Īpaši izcils rallijs Mikelsenam padevās Grieķijā, kur pēc trīs pārsistiem riteņiem Andreas kopvērtējumā bija atkritis uz 16.vietu, taču beigās viņam izdevās aizcīnīties līdz pirmajai vietai!

“Tas bija īpašs moments. Sen nebiju tā braucis, kad mani nekas neuztrauca - vienkārši braucu tik ātri, cik varēju. Bija patīkami redzēt, ka mums joprojām ir patiešām labs ātrums."

Centrāleiropas WRC rallijā Mikelsens ar stūrmani Torsteinu Eriksenu bija WRC2 klases līderi, taču pēc piedzīvotās avārijas ekipāža atkrita uz beidzamo vietu, tādējādi izstājoties no cīņas par uzvaru. Bija skaidrs, ka viss izšķirsies Power Stage ātrumposmā. Pēc tam, kad Gas Grīnsmits sagriezās un zaudēja vērtīgas sekundes, Mikelsenam atlika uzrādīt ātrāko laiku, lai kļūtu par čempionu.


Foto: Honza Froněk

"Sākums bija labs, jo bijām rallija vadībā, bet tad ceturtajā ātrumposmā pieļāvu kļūdu un mēs avarējām. Kopš tā laika gaidīju Powerstage ātrumposmu. Līdz tam braucām, lai pārliecinātos, ka mašīnai viss ir kārtībā un tā ir gatava Powerstage ātrumposmam, jo tikai šādus punktus šajā rallijā varēju izcīnīt. Un, kad nepaveicās Grīnsmitam, mums bija iespēja izlīdzināt rezultātu kopvērtējumā un uzvarēt.''

''Tas ir patīkami, jo sezonas sākumā nebiju cerējis, ka izcīnīšu čempiontitulu. Mēs ieguvām iespēju startēt vairākos rallijos, un beigās brauksim arī uz Japānas ralliju, kas mums bija kā rezerves variants. Tāpēc bija ļoti patīkami izcīnīt titulu Centrāleiropas WRC, jo būtu tik garlaicīgi braukt uz Japānu, lai iegūtu vienu punktu. Tā būtu briesmīga nedēļas nogale. Patīkami, ka viss ir aiz muguras un mēs varēsim tagad koncentrēties tikai Japānas rallijam, lai tur brauktu ātri."

WRC2 klases kopvērtējums:
1. flag Mikkelsen Andreas 111
2. flag Greensmith Gus 111
3. flag Rossel Yohan 104
4. flag Solberg Oliver 91
5. flag Pajari Sami 86
6. 
flag Kajetanowicz Kajetan 
78
7. flag Gryazin Nikolay 75
8. flag Fourmaux Adrien 67

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png