profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera: Spiediens un sasprindzinājums pirms noslēdzošajiem posmiem ir lielāks

Go4speed 24.10.2023 - 14:38 Rovanpera: Spiediens un sasprindzinājums pirms noslēdzošajiem posmiem ir lielāks
Kalle Rovanpera

Pagājušajā sezonā divus posmus pirms sezonas beigām Kalle Rovanpera sev bija nodrošinājis savu pirmo WRC čempiontitulu, tāpēc sezonas noslēdzošos divus posmus somu sportists varēja braukt bez spiediena. Taču šogad, kad līdz sezonas beigām atlikuši vēl divi posmi, Rovanpera joprojām atrodas cīņā par titulu ar savu komandas biedru Elfinu Evansu. Abus šobrīd šķir 31 punkts.

Lai arī Kalles pārsvars ir gana liels, sportists atklāj, ka izjūt spiedienu. "Šī ir otrā reize, kad cīnos par titulu, un šoreiz tas ir kopā ar komandas biedru. Arī punkti kopvērtējumā šobrīd ir daudz ciešāki," iesāk Kalle Rovanpera.

Foto: TGR WRC

"Tāpēc, jā, spiediens un sasprindzinājums pirms noslēdzošajiem diviem posmiem noteikti ir lielāks. Tas rada labu spriedzi. Taču parasti ir tā, ka, ja ir zināms spiediens, tad tu brauc labāk un parasti tev veicas labāk."

Pirms gaidāmā rallija 23 gadus vecais Kalle pēc aizvadītajiem testiem jūtoties komfortabli un ir gatavs rallijam. "Domāju, ka šajā rallijā mums varētu veikties diezgan labi. Mums ir bijuši labi rezultāti uz šāda veida ceļiem, tāpēc noteikti esmu diezgan pārliecināts, ka rallijam vajadzētu būt labam. Ir patīkami atgriezties Čehijā uz asfalta seguma, jo esmu to braucis arī iepriekš, bet ne pasaules čempionātā. Saliekot visu kopā, uzskatu, ka šis noteikti būs interesants rallijs."

''Noteikti jau no starta būs jāizdara labs darbs un jācenšas cīnīties par titulu. Cerēsim, ka pēc šīs nedēļas nogales mums būs vismaz nedaudz skaidrāks redzējums par to, kā izskatās cīņa par titulu. Cerams, ka spēsim to nodrošināt," nobeidz Kalle, kurš šogad WRC spējis izcīnīt trīs uzvaras.

Kopvērtējums:
1. K.Rovanpera, 217
2. E.Evans, 186
3. T.Noivils, 155
4. O.Tanaks, 146
5. S.Ožjē, 99
6. E.Lapi, 98
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png