profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rally Estonia: Igauņiem nav nemaz tik slikti doties uz Latviju, lai kaut ko pamainītu

Go4speed 23.10.2023 - 10:13 Rally Estonia: Igauņiem nav nemaz tik slikti doties uz Latviju, lai kaut ko pamainītu
Foto: Honza Fronek

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Autosporta padome pagājušajā nedēļā apstiprināja nākamā gada pasaules rallija čempionāta (WRC) kalendāru, kurā nav iekļauts Igaunijas WRC rallijs. Mājinieku posma nākotne joprojām ir atklāta, taču organizatori piekopj atvieglotu pieeju.

Kā rallija līdzjutēji jau zināja pirms oficiālā apstiprinājuma, rallijs Igaunija nākamgad nebūs iekļauts WRC kalendārā. Tā vietā jūlijā notiks WRC posms Latvijā, 'Tet Rally Latvia', kas daudzus gadus pirms tam uzņēma ERČ posmu.

Vieno no ''Rally Estonia'' organizatoriem Tarmo Hēbe uzskata, ka posma rīkošana Latvijā pozitīvi ietekmēs arī Igauniju. "Viens no veidiem, kā motivēt ERČ seriālu, ir tas, ka katru gadu ļoti labs un spēcīgs ERČ posma organizators kā bonusu var sarīkot WRC posmu. Latvija ir pirmā, kas saņems šo iespēju 2024. gadā. Savukārt 2025. un 2026. gadā tiesības rīkot ralliju iegūs cits ERČ rallijs, tāpēc tas ir ļoti loģisks plāns. Mēs par to zinām jau diezgan sen un esam to atbalstījuši," portālam sport.err.ee saka Tarmo Hēbe.


Foto: Honza Fronek

"Igauņiem nemaz nav slikti doties uz Latviju, lai kaut ko pamainītu. Tas ir ļoti tuvu! Un mēs paši redzam, ka, ja Latvijā vienu gadu notiks WRC posms, latviešu interese par WRC seriālu noteikti daudzkārt palielināsies. Un, ja 2025. gadā Igaunijā atkal notiks WRC posms, ticu, ka mēs trasē redzēsim daudz vairāk latviešu nekā līdz šim," piebilda rallija "Igaunija" organizators.

Igaunijā, visticamāk, nākamajā sezonā tiks aizvadīts ERČ posms, kas būs jāapstiprina novembrī. "Sadarbībā ar rīkotāju, Starptautisko automobiļu federāciju un Igaunijas valdību saliksim kopā kopējo ainu. Mēs joprojām skatāmies uz ilgtermiņa plānu. Mēs noteikti esam ļoti labs WRC rīkotāja partneris. Igaunijā esam organizējuši augsta līmeņa WRC sacensības, un WRC rīkotājs noteikti vēlas, lai mēs atkal piedalītos WRC seriālā," sacīja Hēbe.

Pēc Hēbes domām igauņiem nav jāuztraucas par ERČ posmu, kur konkurence esot sīvāka nekā WRC. "Konkurence ERČ seriālā, es teiktu, ir daudz spēcīgāka nekā WRC seriālā. Un tas varētu būt īpaši labi Igaunijas braucējiem un Igaunijas līdzjutējiem."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png