profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Toyota' jauno Rally2 automašīnu testē Igaunijā

Go4speed 19.10.2023 - 00:10 'Toyota' jauno Rally2 automašīnu testē Igaunijā
Foto: Kaido Saar

Pirms neilga laika ''Toyota'' rūpnīcas komanda devās uz Igauniju, lai Dienvidigaunijas ceļos testētu savu jauno Rally2 klases sacīkšu automobili. Ja šie ceļi daudziem asociējas ar skaistiem un ātriem grants ceļiem, tad šoreiz testi tika veikti uz asfalta.

Ja līdz šim pie jaunās Toyota automašīnas stūres bijām pieraduši redzēt komandas oficiālo testu pilotu Juho Haninenu, tad Igaunijā jauno auto izmēģināja jaunais un talantīgais čehu braucējs Ēriks Cais. Tāpat tiek ziņots, ko apliecina arī fotogrāfijas, tad pie ''Toyota'' stūres sēdās arī Stefans Lefevrs, kuram ir liela rallija pieredze, tai skaitā arī WRC. 31 gadu vecais braucējs savulaik ir testējis gan Citroen, gan M-Sport ''Ford Rally2'' rūpnīcu komandu automašīnas.


Lefevrs testos. Foto: Kaido Saar

Kā raksta rallit.fi, tad Cais, iespējams, jaunajā sezonā brauks ar jauno ''Toyota GR Yaris Rally2'' automašīnu.

Kādā no iepriekšējām intervijām ''Toyota'' komandas vadītājs Jari-Mati Latvala atklāja, ka komandas mērķis ir ar jauno ''Toyota GR Yaris Rally2'' automašīnu debitēt jau Montekarlo WRC rallijā. Šobrīd komanda veic pēdējos testus pirms FIA homologācijas, kas varētu notikt šomēnes.


Foto: Kaido Saar

Latvala portālam motorsport.com atklāja, ka optimālajā gadījumā Montekarlo WRC uz starta varētu iziet uzreiz četras ''Toyota GR Yaris Rally2'' automašīnas. "Izskatās, ka mēs mēģināsim veikt homologāciju oktobrī, un tad  sāksim automašīnu ražošanu. Mūsu mērķis ir ar pirmajām automašīnām parādīties jau Montekarlo WRC," saka Jari-Mati Latvala. "Protams, ir nepieciešamas rezerves daļas, bet domāju, ka reālistiski mēs varētu startēt uzreiz ar trīs vai četrām automašīnām. Ja viss noritēs labi, domāju, ka četras automašīnas uz starta būt iespējams."


Foto: Kaido Saar

Pēc uzvaras Hokaido rallijā (Latvala startēja ar jauno ''Toyota GR Yaris Rally2'') Latvala piebilda: "Pirmkārt, ar šo automašīnu ir ļoti viegli braukt. Ikviens klients nākotnē varēs ļoti viegli pielāgoties šim automobilim. Dzinējam ir liels griezes moments, kas uzlabo vadāmību, un ir liela balstiekārtas gaita, kas labi darbojas uz nelīdzeniem ceļiem. Automašīna ir ļoti stabila un patiešām spēcīga. Domājot par nākamo gadu ar šo automašīnu, uzskatu, ka tā būs konkurētspējīga."


Foto: Kaido Saar

Attiecībā uz to, kurš brauks ar ''GR Yaris Rally2'', ja tas debitēs Montekarlo, Latvala noteica: "Protams, mēs skatāmies uz komandām un braucējiem, kuri cīnās par augstākajām vietām Rally2, tāpēc tas ir mūsu interesēs. Mēs skatīsimies uz komandām un to, kādi braucēji tām ir."

Jāpiebilst, ka septembra beigās asfalta testos piedalījās arī ERČ pilots Miko Heikila.



Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png